Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 12. 8. 2019.

| Servisne informacije

Meštani Paligraca već 4 dana bez vode, predsednik Opštine najavljuje rešenje

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
vodosnabdevanje voda foto aleksandar kostic
U selu nema ni cisterne; Ilustracija; foto: A.K.

Najvrelije dane ovog leta meštani sela Paligrace kraj Niša provode bez vode koja je zbog kvara isključena u petak. U Vodovodu kažu da su poslali cisternu sa pijaćom vodom, a predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović uverava da će uskoro problem biti rešen.

Meštanka Paligraca koja se javila redakciji ističe da u ovom selu ima oko 150 domaćinstava, a da uglavnom u selu žive stariji ljudi. 4 dana nemaju vodu za piće i kupanje i to u vrelim letnjim danima, kada je bilo i 40 stepeni.

Dolazili su iz Vodovoda, ali kažu da ne mogu da poprave. Cisternu nam nisu obezbedili, ima je u susednom selu Velepolju, ali ovde uglavnom žive stari ljudi koji ne mogu da odu do sela i donesu dovoljnu količinu. Oni se ponašaju kao da ne postojimo, otpisali su nas - napominje meštanka.

Nakon pisanja o ovom problemu iz Vodovoda su javili redakciji da je cisterna sa pijaćom vodom poslata u Paligrace. Napominju da oni ne upravljaju seoskim vodovodom, a da je problem i nestašica nastala upravo zbog meštana, te da zato ne znaju kada će problem biti rešen.

Sistem Vrelo je u završnoj fazi, trebalo bi da bude završen do kraja leta i tada će biti u našoj nadležnosti i ne bi trebalo da bude ovakvih problema - pojašnjavaju u Vodovodu.

Predsednik Opštine Crveni Krst, u kojoj se nalazi selo Paligrace, Miroslav Milutinović kaže da je od tehničkog direktora JKP Naissus dobio uverenje da su radnici na terenu i da popravljaju kvar. Ipak, ne zna kada meštani mogu da očekuju da se okrepe sa svojih slavina, ali tvrdi da će problem biti rešen uskoro.

*Tekst je naknadno izmenjen kada su novinari dobili informacije iz Vodovoda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Daliborka Zivanovic

    22:01 // 12. 8. 2019.

    Ako uopste posalju cisternu, bice kupanja na sred ulice... A koliko su efikasni i od reci voda ce biti pustena kao sto su i put sredili, znaci za koju godinu, eventualno do nekih izbora, naravno na par dana

  • guska

    19:49 // 12. 8. 2019.

    Iljadarka ce vi pomogne. Samo se nadajte i opet ga glasajte.

  • bund

    19:44 // 12. 8. 2019.

    1000 dm , po domacinstvu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: