Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:29, 22. 3. 2019.

| Servisne informacije

Na Dan sećanja centar Niša bez saobraćaja, parkiranja i uličnog svetla

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Trg kralja Milana
Centar Niša staće na jedan dan zbog državne ceremonije; foto: JV

Sirene za vazdušnu opasnost oglasiće se tokom vikenda, jer se u nedelju 24. marta u centru Niša organizuje državna ceremonija kojom će biti obeleženo 20 godina od početka NATO bombardovanja. Zato će centralne ulice biti zatvorene, pa će i linije gradskog prevoza imati izmenjene rute, a neće biti ni uličnog svetla, niti će moći da se prolazi Tvrđavskim mostom. Parkiranje će takođe biti zabranjeno.

Kako su saopštili iz Kabineta gradonačelnika Niša - tokom vikenda će centar Niša "stati" zbog probe, a potom i glavne ceremonije. Zbog ove ceremonije se "mobilišu" članovi Srpske napredne stranke i zaposleni u Gradskoj upravi.

U subotu 23. marta, od 18:30 do 20 sati, probu će prvo imati sirene za vazdušnu opasnost, koje će se oglasiti i u nedelju od 20 sati na zvaničnom programu Dana sećanja.

U vreme održavanja generalne probe u subotu i centralnog skupa u nedelju, u četiri zone u širem centru grada, biće isključena javna ulična rasveta - saopštavaju iz Kabineta.

Saobraćaj će u nedelju od 16 do 22 sata biti obustavljen u centru Niša, a u tom periodu će biti zabranjeno pešacima da se kreću preko Tvrđavskog mosta.

Automobili u tom periodu neće moći da prolaze u sledećim ulicama: Vožda Karađorđa - od raskrsnice kod Suda do Trga Kralja Milana, Generala Milojka Lešjanina - od Trga kralja Milana do raskrsnice kod Ureda, 7. juli - od raskrsnice sa Ulicom kralja Stefana Prvovenčanog do Tvrđavskog mosta.

Zatvorene će biti i okolne ulice:

Jadranska, od ulaza na poligon za obuku vozača do Univerzitetskog Trga; Kej Mike Paligorića, od raskrsnice sa Bulevarom 12. februar do Univerzitetskog Trga; Šumatovačka, od raskrsnice sa Univerzitetskim Trgom do raskrsnice sa ulicom Dobričkom; Đuke Dinić, od raskrsnice sa ulicom Dobričkom do raskrsnice sa Univerzitetskim Trgom; Ulica mladih, od raskrsnice sa ulicom 7. juli do Oficirskog doma; Orlovića Pavla, od raskrsnice sa ulicom 7. juli od raskrsnice sa ulicom Vožda Karađorđa; Lole Ribara, od raskrsnice sa ulicom 7. juli do raskrsnice sa ulicom Milentijevom; Jeronimova, od raskrsnice sa ulicom Lole Ribara do raskrsnice sa ulicom Orlovića Pavla; Milentijeva, "slepi" deo, od raskrsnice sa ulicom Lole Ribara do Oficirskog doma; Strahinjića Bana, od raskrsnice sa ulicom Vožda Karađorđa do raskrsnice sa ulicom 7. juli - ističu u saopštenju.


Zabranjeno parkiranje u centru

Skoro celog dana u nedelju 24. marta građani neće moći da se parkiraju u centru grada.

Od 7 do 22 sata je ostavljanje automobila zabranjeno u ulicama: Lole Ribara - od raskrsnice sa Ulicom 7. juli do raskrsnice sa Milentijevom, Orlovića Pavla - od raskrsnice sa Ulicom 7. juli do Oficirskog doma, Jeronimovoj - od raskrsnice sa Ulicom Lole Ribara do raskrsnice sa Ulicom Orlovića Pavla, Milentijevoj - "slepi" deo od raskrsnice sa Ulicom Lole Ribara do Oficiskog doma, Strahinjića Bana - od raskrsnice sa Ulicom Vožda Karađorđa do raskrsnice sa Ulicom 7. juli i u Ulici 7. juli - od raskrsnice sa Ulicom Orlovića Pavla do Tvrđavskog mosta.

Parkiranje kod tvrđavskog mosta je već zabranjeno i važiće do nedelje u 22 sata.

U definisanom vremenu je potrebno izmestiti sva parkirana vozila iz navedenih ulica. U definisanom vremenu, mimo utvrđenog režima, dozvoljava se parkiranje samo vozilima pod pratnjom, službenim i akreditovanim vozilima. U vremenu privremene izmene režima saobraćaja, mimo utvrđenog režima, dozvoljava se kretanje vozilima pod pratnjom, službenim i akreditovanim vozilima i vozilima hitnih intervencija. Nadležni organ za neposrednu kontrolu saobraćaja može definisano vreme promeniti u zavisnosti od bezbedonosne procene - dodaju u saopštenju.


I linije gradskog prevoza menjaju trasu

Zbog godišnjice bombardovanja i državne ceremonije koja će zatvoriti centralne niške ulice, ni autobusi neće moći da voze redovnom trasom, pa će neke linije biit izmenjene.

Autobusi kroz centar neće moći da prolaze u nedelju od 16 do 22 sata. Napominju da će važiti nedeljni red vožnje, ali da će gradski autobusi ići češće neposredno pre i nakon što se ceremonija završi.

Trase linija javnog prevoza u navedenom periodu biće preusmerene na sledeći način: u smeru od Ureda ka Sudu, za linije broj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13, 14 preko Trga kralja Aleksandra, Trga Pavla Stojkovića, Cara Dušana, Sinđelićev trg do raskrnice Sud i dalje redovnom trasom; u smeru od Suda ka Uredu, za linije broj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13 od raskrsnice Sud Sinđelićev trg, Nikole Pašića do Trga kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom - navode u saopštenju.

Prigradske linije 18, 19, 20, 20L, 21, 21L, 22, 23, 23L, 23K, 37, u smeru ka prigradskoj autobuskoj stanici, od raskrsnice kod Suda ići će ulicama: Stefana Prvovenčanog, Most mladosti, Bulevar Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva, Bulevar 12. februar.

U odlasku sa autobuske stanice ka prigradskim naseljima pomenute linije preusmeravaće se na isti način: Bulevar 12. februar, Aleksandra Medvedeva, Bulevar Nikole Tesle, Most mladosti, Stefana Prvovenčanog do raskrsnice kod Suda i nadalje redovnom.

Autobusi koji voze linijama 14, 14A, 15, 16, 17 i 17L, umesto Jadranske i Šumatovačke ulice saobraćaće do raskrsnice Pantelejska-Jadranska i ulicama Bulevar Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva, Bulevar 12. februar do prigradske autobuske stanice i obrnuto.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prebrojavanje

    13:25 // 23. 3. 2019.

    Vise je Dan secanja na zive.

  • Praznik za oci

    11:58 // 23. 3. 2019.

    Nece raditi ni strane kompanije tog dana.

  • Pera Mika Zika

    11:21 // 23. 3. 2019.

    Zbogom pameti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: