Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:40, 7. 1. 2017.

| Servisne informacije

Nekoliko hiljada ljudi u Nišavskom okrugu bilo bez struje, zavejani i putevi

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Sektor za vanredne situacije
Najgore je što nemaju struju, foto: JV

U preko tri hiljade domaćinstava u okolnim niškim selima, koja su bez struje i vode duže od 30 sati, ovaj problem koji je nastao usled loših vremenskih uslova, trebalo bi da bude rešen najkasnije do nedelje ujutru, istakao je komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković.

Prema njegovim rečima bez struje je od juče oko 1.500 kuća u osam sela na području Gadžinog Hana i oko 1.300 u šest sela u Opštini Merošina. Međutim, kvar je na mnogim mestima popravljen tokom dana, pa struju trenutno čeka još 250 domova.

Bez struje je i oko 150 domaćinstava na Kameničkom visu i u niškim selima Brenica i Kamenica, a prema poslednjim saznanjima dobar deo je već saniran, a do sutra pre podne bi trebalo da u svim opštinama problem bude rešen - kazao je Cvetković.

On je dodao da na području Niša, Svrljiga, Gadžinog Hana i Merošine još ima neprohodnih, zavejanih lokalnih puteva, a da su ekipe nadležnih preduzeća na terenu i čine sve kako bi ih očistile.

Problem, kaže, postoji na putu Vukanja-Ribarska banja.

Ta sabraćajnica nije očišćena, jer se tamo prepliću nadležnosti javnih preduzeća opštine Aleksinac i republičkog Preduzeća za puteve - kazao je Cvetković.

Načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srdjan Mitrović je rekao da su pripadnici Uprave juče u deset intervencija spasli 22 lica. Međutim, kako dodaje, posao su dodatno otežali i požari koji su juče izbili u Nišu kada su se zapalili dimnjaci, krovovi i jedan automobil.

Pored tih intervencija, imali smo i čak devet akcija gašenja požara. U njima niko nije povređen, ali smo morali da angažujemo ljude pa smo tako imali manje ekipa na terenu - rekao je Mitrović.

Mitrović je dodao i da je Uprava za vanredne situacije zbog nevremena juče povećala broj spasilaca. On kađe i da su putevi po gradu prohodni.


Za neočišćen sneg kazne do 50.000 dinara

Putevi su prohodni za automobile, ali svako bi trebalo da očisti sneg ispred svog objekata, ukoliko ne želi da bude kažnjen i to novčano, poručuju iz Komunalne policije. Građani su dužni da uklone sneg ispred svojih kuća, dok isto to treba da rade i stanari ispred svojih zgrada, kao i javna preduzeća, škole, fakulteti, zdravstvene i druge ustanove, jer ih u suprotnom čekaju novčane kazne.

Kako navode, i privatna i pravna lica dužna su da sa trotoara uklone sneg ispred svojih objekata, a oni koji to ne urade, mogu da očekuju prekršajni nalog.

Novčana kazna u iznosu od 50.000 dinara propisana je za pravna lica, kazna od 10.000 za preduzetnike, a od 5.000 dinara za fizičko lice - ističu u Komunalnoj.

Oni apeluju da se sneg uklanja tako da se ne zatrpavaju slivnici, a sneg treba odlagati na ivici trotoara, ili na ivičnjaku kolovoza ukoliko je trotoar manji, tako da ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prelaz pešaka trotoarom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Violeta

    13:00 // 8. 1. 2017.

    Treba dabude sramota celo gradsko rukovodstvo i JKP Medijanu ,jer ne ulazu u mehanizaciju,nemaju nikakve planove u ovakvim situacijama sta treba cistiti i kojim redom.
    Oni juce idu u Leskovik na 20 km od Nisa a ceo visinski deo grada od Palilule do Vinika i Delijskog Visa je neociscen ejjj! Gde je tu logika pa prvo se valjda cisti gradsko podrucje pa se ide po magistralama .Neznalice klasicne

  • Zavejani grad

    11:05 // 8. 1. 2017.

    Gradske ulice lice na Zetru...led okovao puteve glavne..nit se koci..niti se krece sa semafora..vazno je da se slikaju u pozadini..puna im usta praznih prica..narod se pati...bacamo kalcijum-hlorid..gde u Nisavu..samo ona nije zaledila

  • Nislija

    21:00 // 7. 1. 2017.

    O kojim selima vi pricate ,pa naselje Vinik na 3km od centra grada nije ocisceno ni jednom ,iako je prijavljeno Medijani bar 3 puta u zadnja dva dana. A tu se nalaze Vodovod gradski i vojni objekat i Drzavna Fazanerija. Ali Medijana nema sluha a ocigledno i mehanizaciju.Bitno je da se kupe Pauk vozila sto vise!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: