Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:54, 25. 4. 2020.

| Servisne informacije

Na jugu Srbije 2.175 obolelih od korone

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
korona
Od početka epidemije testirano 59.938 građana; foto: pixabay/leo2014

Prema poslednjim informacijama sa sajta covid19.rs u Srbiji je ukupno 7.779 osoba obolelo od virusa korona, a 2.175 inficiranih je sa juga zemlje. Više od polovine obolelih na jugu je u Nišu koji ima 1.134 potvrđena slučaja, a veliki broj beleže i Leskovac sa 174, Aleksinac sa 146 i Prokuplje 103 zaražena.

Porast obolelih u poslednjih nedelju dana beleži se i u Vlasotincu gde je na koronu pozitivno 67 građana, što je za 12 više u odnosu na podatke koje je jutros izneo tamošnji Štab za vanredne situacije.

Više od 60 obolelih ima i u Doljevcu - 66 i Vranju, gde je 63 obolelih. U Merošini je zabeleženo 51, dok Blace i Kuršumlija imaju po 44 registrovana slučaja.

Za razliku od jutrošnjih podataka Gradskog štaba za vanredne situacije u Pirotu, tamo je broj obolelih porastao za 5 i sada iznosi 43.

Surdulica ima 38 obolelih, Sokobanja 33, Žitorađa i Svrljig po 25, Vladičin Han 23, a Babušnica 20.

Manje od 20 obolelih je u Gadžinom Hanu (15), Beloj Palanci (12), Bojniku (12), Ražnju (12), Lebanu (11), dok jednocifren broj obolelih ima Bosilegrad, Preševo i Trgovište - po troje, 2 slučaja zabeležena su u Dimitrovgradu i Medveđi, dok je jedan oboleo od korone u Crnoj Travi.

Inače, podaci koje objavljuje sajt covid19.rs razlikuju se od onih koje saopštavaju lokalni štabovi, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je ranije da se to dešava jer se objavljuju u različito vreme. Ove dve statistike, od kojih bi trebalo da su obe zvanične, zbunjuju stanovništvo većine gradova juga Srbije već neko vreme, a krizni štabovi davali su potpuno različita objašnjenja, poput onih da ne računaju one koji se testiraju u drugim gradovima ili da Ministarstvo računa i one kojima to nije prvi pozitivni test.

Prema zvaničnim podacima od početka epidemije preminula je 151 osoba, a procenat smrtnosti je 1,94 %.

Od početka epidemije testirano je ukupno 59.938 osoba.

Podsetimo, u poslednja 24 sata preminulo je 7 osoba, od kojih su 4 bili štićenici Gerontološkog centra u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    10:17 // 27. 4. 2020.

    Glavni oboleli (ali ne od kovida), sprema se da ukine vanredno stanje. Dakle, nije to toliko strasno. Vazno je da mozemo na izbore

  • Vlasotince

    10:42 // 26. 4. 2020.

    Ljudi ostanite kod kuce malo smo mesto, a pravimo veliki problem, nije tesko ako mislimo na buducnost i pre svega na nase zdravlje

  • Kao sbb

    01:21 // 26. 4. 2020.

    Ako vam nije dobro ne idite kod doktora nego pozovite telefonom, dal se plaše ili nema doktora?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: