Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:08, 31. 12. 2019.

| Servisne informacije

Na jugu praznično radno vreme u prvim danima 2020. i za Božić

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
dom zdravlja vranje
Praznično i za doček 2020. godine i Božić; foto: I. M.

Kao i obično kada su praznici, mnoge kulturne ustanove na jugu Srbije zatvaraju vrata za posetioce, pošte ne rade, apoteke dežuraju, domovi zdravlja rade skraćeno, a jedino ekipe hitne pomoći ne prestaju sa radom ni kada je doček Nove godine i Božić.

1. 2. i 7. januara će Dom zdravlja u Nišu raditi skraćeno, a glavni objekat biće otvoren za odrasle i decu od 7 do 20 sati, a u istom terminu biće dežurni lekari u Zdravstvenoj stanici “Čair”.

Služba kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja na punktu u Rajićevoj ulici radiće od 7 do 14:30, a sestre će biti na terenu od 7 do 20 sati.

Stomatološka služba u Hitnoj pomoći neće prestajati sa radom, telefonski će građani moći da se posavetuju sa lekarima od 7 do 20 sati, a hitne laboratorijske analize od 7 do 14 sati.

Objekti niškog Narodnog muzeja radiće skraćeno za novogodišnje praznike, dok će za Božić biti zatvoreni. Danas će Ćele kula, Logor, Arheološka sala i postavka posvećena Sremcu i Miljkoviću posetioci moći da obiđu od 10 do 16 sati, a isto radno vreme važiće i 1. i 2. januara.

Na Badnji dan, što je ponedeljak i neradni dan Muzeja, svi objekti će biti zatvoreni, kao i 7. januara kada pravoslavni vernici proslavljaju Božić.

Od 8. januara 2020. godine regularno radno vreme na svim objektima Narodnog muzeja Niš - navode u Muzeju.


Praznično i u Leskovcu

U toku novogodišnjih praznika većina ustanova neće raditi 1. i 2. januara, među kojima su Uslužni centar u Leskovcu, Narodna biblioteka “Radoje Domanović”, Leskovački kulturni centar i Pošta. Prvi radni dan je 3. januar.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja i koje neće raditi 1. i 2. januara.

Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u Ulici Svetozara Markovića radiće od 7 do 20 sati, kada će pacijente primati i Dečiji dispanzer.

Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama Hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici i Predejanu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


Dežurstva i u Pirotu

Za vreme praznika služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih u Pirotu radiće od 7 do 19 sati, kao i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Hitna pomoć će dežurati celog dana, dok će stomatolozi raditi od od 7 do 17 sati

Pošte u Pirotu, Babušnici i Beloj Palanci neće raditi tokom praznika, a ona na graničnom prelazu Gradina biće otvorena 24 sata.

U Pirotu će tokom praznika raditi apoteka "Karlo Skacel" u centru grada na Crvenom trgu, dok će apoteke u Dimitrovgradu i Babušnici raditi 2. januara od 9 do 15 sati.


Neradni prvi dani nove godine i u Vranju

Zdravstveni centar Vranje za vreme praznika neće raditi 1. i 2. januara i prvog dana Božića, 7. januara. Tih dana radiće samo dežurne službe u Domu zdravlja, od 7 do 19 sati. Laboratorija u Domu zdravlja radiće od 7 do 13 sati.

Apotekarska ustanova Vranje neće menjati radno vreme ni tokom novogodišnjih, ni tokom božićnih praznika, pa će biti otvorena kao i svakog radnog dana od 7:30 do 24 sata.

Pošta neće raditi 1, 2. i 7. januara, dok će 31. decembra uoči dočeka i 6. januara za Badnje veče raditi skraćeno do 17 sati.


Praznična dežurstva Apoteke, Doma zdravlja, Bolnice i Pošte u Prokuplju

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika, Apoteka Prokuplje i Dom zdravlja u ovom gradu radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U vreme novogodišnjih praznika, Apoteka Prokuplje organizuje dežurstvo 1, 2. i 7. januara i to u Gradskoj apoteci u Prokuplju, apoteci "Zdravlje" u Kuršumliji i apoteka u Blacu, dok će apoteka u Žitorađi dežurati prvog dana nove godine od 9 do 16 sati, dok će druga apoteka "Centar" u ovom gradu dežurati 7. januara u istom terminu.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju, prvog i 7. dana sledeće godine dežuraće služba Opšte medicine, dok će 2. januara dežurna biti služba Medicine rada od 7 do 19 sati. Pedijatrija će raditi 1. i 2. januara od 7 do 19 sati tokom praznika.

Iz Doma zdravlja podsećaju da će Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 sata. U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju tokom novogodišnjih i božićnih praznika rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

Glavna Pošta u centru Prokuplja tokom praznika 2. i 7. januara radiće do 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: