Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 3. 2. 2020.

| Servisne informacije

Nakon prolećnih 18 stepeni, sledi sneg i zahlađenje

Autor:M. J. i M. D.Izvor:Južne vesti
Sneg ilustracija
Sutrašnja maskimalna temperatura niža nego današnja minimalna; ilustracija; foto: Vanja Keser

Iako je i za sutra, 4. februara na jugu Srbije najavljeno pravo prolećno vreme, a živa na termometru bi trebalo da ide i do 18. podeoka, u sredu se sprema povratak na zimsko vreme, a najavljen je i sneg. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u sredu, 5. februara će maksimalna dnevna temperatura biti tri stepena, što je pad za 15 stepeni, pa lekari savetuju hroničnim bolesnicima da više vremena provode u svom domu, a onima koji to nisu da odmaraju i piju vitamine.

Današnja minimalna najavljena temperatura čak je za četiri stepena viša od one koja se za sredu najavljuje kao maksimalna. Na sajtu RHMZ stoji da bi sneg u Nišu trebalo da počne da pada u sredu i, različitim intenzitetom, nastavi u naredna četiri dana. Screen Shot 2020-02-03 at 2.08.30 PM OD 18 na -2; foto: Print screen/RHMZ

U sredu, tokom noći sreda na četvrtak i u četvrtak ujutro mestimično sa snegom, tako da će u centralnim i južnim krajevima doći do formiranja, a u planinskim predelima do povećanja visine snežnog pokrivača - navode u niškoj Meteorološkoj službi.

Screen Shot 2020-02-03 at 2.20.06 PM Novo otpoljenje nakon hladnog talasa; foto: Print screen/RHMZOvakve drastične promene temperature utiču najviše na srčane i plućne bolesnike, kaže načelnik vranjske Hitne pomoći Danijel Milovanović, a savetuje im da više vremena provode u kući dok se temperatura ne stabilizuje. Međutim, probleme imaju i oni bez hroničnih bolesti.

Generalno svi osećaju tegobe, ali kod zdravih ljudi nije na odmet da se unosi više vitamina i što više odmora. Promene pogoduju virusima pa bi zbog toga trebalo raditi na imunitetu - savetuje Milovanović.

Inače, nakon ovog hladnog talasa meteorolozi prognoziraju novi porast temperature. Prema podacima RHMZ-a, u drugoj polovini februara temperature bi ponovo trebalo da dosegnu 16 stepeni.

*Tekst je izmenjen nakon greške sa datumima.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    20:52 // 3. 2. 2020.

    Da vidimo i to čudo

    • AbeJasam

      21:24 // 3. 2. 2020.

      Mudro zboriš Maro. Nek si ga rekla

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: