Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:10, 14. 2. 2021.

| Servisne informacije

Naredna dva dana neradna zbog državnog praznika, na jugu dežuraju apoteke i kovid ambulante

Autor:J. A, Lj. F.Izvor:Južne vesti
kovid ambulanta
Kovid ambulante dežurne za praznike; foto: JV-J.Adamović

Zbog obeležavanja Dana državnosti, 15. i 16 februar su neradni dani u Srbiji, pa će tako i na jugu parkiranje biti besplatno, gradski prevoz će ići po nedeljnom redu vožnje, a dežurne će biti zdravstvene stanice, kao i kovid ambulante i apoteke.

Lekari Doma zdravlja u Nišu će dežurati za pacijente na više lokacija naredna dva dana.

Punktovi za vakcinaciju građana protiv korona virusa dostupni su u centralnom objektu na ulazu 5 od 8 do 20 sati, dok su od 8 do 15 otvoreni u VIP ulazu Sportskog centra "Čair" i zdravstvenim stanicama "Bubanj", "Branko Bjegović", "Niška Banja" i "Ratko Pavlović".

Za pacijente koji nemaju simtome virusa, zelena zona je takođe u glavnom objektu DZ Niš na ulazu 1, dostupna od 7 do 20 sati.

Zdravstvena stanica "Duvanište" (Crvena zona), radi kao Kovid ambulanta u Ulici Majakovskog 66. Radno vreme je od 7 do 20 časova. Zdravstvena ambulanta "Čair (Crvena zona), radi kao Kovid ambulanta u Ulici Zetskoj broj 2 i prima pacijente sumnjive na kovid infekciju. Radio vreme je od 7 do 20h - navode iz Doma Zdravlja.

Radiće i infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici "Nikola Tesla" za sve pacijente koji nemaju simptome kovid infekcije, a kojima je potrebna infuziona terapija, takođe od 7 do 20 sati.

Ulaz broj 2 u centralnom objektu je za decu sa simtomima koronavirusa, a ulaz 3 za ostalu decu i oba će biti otvorena od 7 do 20 sati.

Služba za laboratorijsku dijagnostiku takođe dežura tokom praznika - od 7 do 14 sati na ulazu 1.

Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu - Dežurstvo je organizovano u prostorijama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u period od 07:00-20:00 časova i od 20:00-07:00 časova - dodaju.

Praznično će raditi 15. i 16. februara i Apoteka Niš, ali će kao i tokom svih neradnih dana u godini građanima 24 sata dnevno biti dostupna apoteka "Ćele-kula" u centru grada.

Od 8 do 16 sati radiće - apoteke "Čegar", "Durlan plus", "14.Oktobar", Ogranak apoteke "Duvanište" i Apoteka "Arnika" u Aleksincu.

Apoteka "Niška banja", "Doljevac" i "Dr. Milenko Hadžić" u Svrljigu biće otvorene od 8 do 15 sati. Ogranak apoteke "Zdravlje Ražanj" u Ražnju će raditi od 7:30 do 15:30, a apoteka "Merošina" od 7 do 14 sati.

Parking servis Niš neće naplaćivati i kontrolisati parkiranje naredna dva dana, a navode i da u ponedeljak i utorak neće raditi ni Korisnički servis u Ulici Generala Milojka Lešjanina 39.

Za Sretenje će na svim linijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu u Nišu, kako navode iz Direkcije za javni prevoz, biti na snazi nedeljni red vožnje.


I u pirotskom okrugu praznična dežurstva

U ponedeljak, 15. februara i dan kasnije neće raditi pošte u Babušnici, Dimitrovgradu i Beloj Palanci, dok će raditi ona u Pirotu - od 8 do 15 sati, a pošta na Graničnom prelazu Gradina će raditi od 7:30 do 18:30.

U Pirotu će tokom praznika non-stop raditi apoteka "Karlo Skacel" u centru grada na Crvenom trgu, a ostale apoteke imaće izmenjeno radno vreme.

Apoteka "Lipa" će i 16. i 17. februara raditi od 8 do 16 sati, kao i apoteke "Neven", "Demetra" i "Zdravlje", dok će Apoteka "Pazar" raditi od 7 do 19 sati oba dana.

Apoteka "Nana" radiće samo 16. februara od 8 do 16 sati.

Dežurna ambulanta biće ona u Pazaru koja će raditi od 7 do 19 sati, a isto radno vreme imaće i službe za zaštitu predškolske i školske dece.

Kovid ambulanta u Tijabari radiće od 9 do 16 sati.


Dežurni lekari i u Vranju

Tokom neradnih dana lekari Doma zdravlja Vranje će biti dežurni za pacijente.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, radnika i dece školskog i predškolskog uzrasta, kao i Služba za kućno lečenje i negu i Stomatološka će biti otvorene od 7 do 19 sati.

Radno vreme Laboratorije Doma zdravlja je od 7 do 13.

COVID ambulanta u ATD radi za vreme praznika od 07-20h. Dečija COVID ambulanta radiće od 07-20h - navode.

Rad u Opštoj bolnici Vranje neće prestati tokom praznika, a non-stop će biti dežurna i Služba hitne medicinske pomoći.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    13:47 // 15. 2. 2021.

    Evo bas ispratih suprugu na posao...u Forum u centru Nisa,sve radi kao da nije taj dan drzavnosti..naravno osim sa drzavne institucije...

  • Bata Petrović, dipl.kokoškar

    10:03 // 15. 2. 2021.

    Koji praznik??!!
    Dan ustavnosti???!!!!!!
    Hahahahahijihihi Srbi i Ustav?
    Hahaha, Srbi sve izokrenu i preinače, i Zakone i Ustav JER SU MNOGO ",SNALAŽLJIV" NAROD.
    Tako, da o ovo nije dan ustavnosti, snalažljivi Srbi su i ovo izokrenuli
    15. februar je dan ALEKSANDRA VUČIĆA i dan n e u s t a v n o s t i.

  • niski76

    19:35 // 14. 2. 2021.

    Raaadeee fabrike!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: