Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 10. 5. 2020.

| Servisne informacije

Narednih dana uništavanje komaraca pored reka u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
490x370-490x370-komarac
Ponovo će prskati pored reka; foto: Flickr/John Tann, CC

Drugi put ove sezone radnici preduzeća Sanit M&M uništavaće komarce kraj reka u svim niškim opštinama, od ponedeljka, 11. do srede, 13. maja. Na terenu će biti od 8 sati, prvo u opštinama Pantelej i Palilula, sutradan u Niškoj Banji i Medijani, a potom i u Crvenom krstu.

Iz preduzeća koje se bavi uništavanjem komaraca u Nišu kažu da će ponovo prskati duž rečnih tokova, površine koje su staništa ovih insekata.

Za to koriste, kažu, ekološki preparat na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca koji ne škodi, te nisu potrebne ni posebne mere predostrožnosti.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog - dodaju.

Ukoliko građani imaju neka pitanja u vezi sa uništavanjem komaraca mogu da ih kontaktiraju na brojeve 018-258-019 i 018-243-876.


Raspored po opštinama:

Ponedeljak 11. maj

Opština Pantelej: priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke i Knezselskog potoka i Nišave od uliva Jelašničke reke do mosta Mladosti.

Opština Palilula: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka do pruge, priobalje reke Nišave od železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu, priobalje Južne Morave od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom.

Utorak 12. maj

Opština Niška Banja: priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske, Nišave od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod i mrtvaja kod Niške Banje.

Opština Medijana: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, priobalje Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda.

Sreda 13. maj

Opština Crveni Krst: priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Opština Palilula: Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • apel

    07:28 // 11. 5. 2020.

    Da li ce se nesto preduzeti na unistavanju pacova? Zarazicemo se.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: