Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 25. 5. 2020.

| Servisne informacije

Nastavljeni radovi na obnovi centralne ulice u Vranju, kašnjenje oko 5 meseci

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Ulica Bore Stankovića Vranje
Radovi na drugoj fazi počinju drugi put, sada kasne već oko 5 meseci; foto: M. D. /JV

Radovi na drugoj fazi najprometnije ulice u Vranju Bore Stankovića, koji su u startu kasnili 3 meseca, a onda krenuli početkom marta pa opet stopirani zbog epidemije, nastaviće se danas, piše na gradskom sajtu. Dok se radovi odlažu najpre zbog vremenskih uslova i dotrajalih instalacija, a zatim i vanrednog stanja, stanovnici te ulice žale se na uslove, pogotovo tokom kišnih dana.

Ulica je najpre bila raskopana od početka, prema Ledenoj steni, do Ulice Prvi maj, a kada su počeli radovi na drugoj fazi, i prvi deo ulice je ostao raskopan, pa se stanovnici žale na uslove i neprohodnost većeg dela ulice, pogotovo tokom kišnih dana.

Nadležni za kašnjenje obnove centralne ulice krive vreme i stare instalacije, ali i to što Grad nema veliki izbor oko izvođača i majstora, a paralelno se radi i park i ulice za bezbednjake, pa se majstori prebacuju sa jednog na drugo gradilište.

Obnova centralne ulice u Vranju dužine 710 metara, koja će gradski budžet i Ministarstvo privrede ukupno koštati 232 miliona dinara, počela je oktobra prošle godine. S obzirom na to da će se ulica raditi etapno, tada je najavljeno da će radovi na prvoj fazi biti završeni za dva meseca, pa su radovi na drugoj fazi - od mosta do Dunavske ulice kod Muzičke škole, umesto marta, trebali da počnu decembra.

Inače, u ulica je podeljena na 6 faza, a kako je direktor Urbanizma Branimir Stojaničić rekao za Južne vesti, sve faze su u osnovi identične i sve podrazumevaju isto, pa bi radovi, ako se izuzme prekid zbog vanrednog stanja, trebalo umesto na drugoj, uveliko da budu na trećoj fazi.

Kompletna rekonstrukcija Ulice Bore Stanković koštaće Grad 204 miliona dinara i Ministarstvo privrede oko 28 miliona i jedna je od kapitalnih investicija za 2020. godinu, a izvođač radova je preduzeće "Saba belča".

Nedavno je Grad od Ministarstva životne sredine dobio 2,4 miliona dinara za realizaciju projekta pejzažne arhitekture i hortikulture Ulice Bore Stankovića, a radovi podrazumevaju kompletno ozelenjavanje, podmlađivanje drvoreda i ukrašavanje cvećem.

Do kraja radova ovaj deo ulice, do raskrsnice sa Dunavskom ulicom, biće zatvoren za saobraćaj.

Kako piše na gradskom sajtu , do Hitne pomoći građani će moći da priđu alternativnim ulazom iz Dunavske, a na parking Doma zdravlja kroz kapiju Zdravstvenog centra i privremene saobraćajnice u krugu Zdravstvenog centra.

Na svim privremenim saobraćajnicama i prilazima Zdravstvenom centru, kao i unutar Zdravstvenog centra, zabranjeno je parkiranje vozila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: