Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:27, 9. 3. 2018.

| Servisne informacije

Ne rade rampe na "pirotskoj" pruzi kroz Niš zbog kvara na instalacijama

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
podignuta rampa kod starog groblja
Građani ponovo ukazuju na problem podignutih rampi na pružnim prelazima u Nišu; foto: čitalac

Sve rampe na deonici pruge od glavne Železničke stanice u Nišu do naselja "Broj 6" blokirane su od juče, a kako kažu u Infrastrukturi železnice Srbije, one su podignute zbog kvara na instalacijama. I dok Nišlije brinu za bezbednost u saobraćaju, iz Železnica uveravaju da je njihovo osoblje upoznato sa kvarom i da nema brige da će voz samo projuriti pored pružnog prelaza.

U Infrastrukturi železnica nisu precizirali kada će kvar na delu takozvane "pirotske" pruge, koja prolazi kroz sam grad, biti popravljen, ali tvrde da je sanacija neispravnog kabla u toku. podignuta rampa palilula Nadležni uveravaju da nema brige i da mašinovođe zastaju pre nego što prođu; foto: čitalac

Do kvara je došlo 8. marta u 15:50, zbog neispravnosti pružnog napojnog kabla između Niša i Ćele Kule. Toga dana, u okviru aktivnosti na dijagnosticiranju uzroka kvara, otpravnik vozova u stanici Ćele Kula vršio je uključivanje uređaja putnog prelaza sa stanične postavnice, zbog čega je prelaz ostajao duže uključen iz razloga bezbednosti - dodaju.

Radnicima predstavlja problem, pojašnjavaju, što su zbog radova na sanaciji kanalizacije u ovom delu Niša, pre više godina, pružni napojni kablovi na pojedinim mestima sada u dubini zemlje.

Uveravaju da je o kvaru na pružnim prelazima upoznato svo železničko osoblje koje učestvuje u saobraćaju na ovoj pruzi i da postupaju “u skladu sa pravilnicima i propisima”.

O kvaru putnih prelaza mašinovođu obaveštava otpravnik vozova. Mašinovođa ima obavezu da zaustavi voz ispred svakog putnog prelaza na ovom delu pruge, da zvučni signal i tek kada se uveri da na putnom prelazu nema nikoga i da je prelazak bezbedan i za železnički i za drumski saobraćaj, može da nastavi dalje vožnju - objašnjavaju.

Podsetimo, rampa podignuta dok voz prolazi je česta slika pružnih prelaza u Nišu, a iako građani ukazuju na ovaj problem, jer smatraju da je time ugrožena bezbednost pešaka i vozača, nadležni uveravaju da nema brige. Ranije su u "Železnicama Srbije" pojasnili da zbog izgradnje čairskog kolektora u Nišu dolazi do oštećenja kabla i da se zbog toga dešava da su rampe podignute.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:52 // 11. 3. 2018.

    To da se voz zaustavlja i čeka nije tačno. Svedok sam svakodnevnog prolaska vozova na Trošarini. Sviraju oni ali i "šišaju" bez mnogo zaustavljanja. Voz čak i NE SME DA STANE na pojedinim deonicama pruge. Jedini vozovi koji "mile" prugom su teretnjaci. Iz takozvane Direkcije čekaju da neko pogine pa da reše kvar??

  • Dragan, NiŠ

    05:41 // 10. 3. 2018.

    Ma kako da ne ,mašinovođa ispred prelaza stane izađe iz voza pogleda levo pa desno pa onda prođe!!!Cele noći bre ne može da se spava od sirene vozova!!

  • Nislija

    23:54 // 9. 3. 2018.

    Onda neka postave ljude da regulisu saobracaj dok se kvar neotkloni a ne da neko izgubi glavu.

    • Gradski

      03:10 // 11. 3. 2018.

      Podrška komšijama sa Palilule ! Ajmo ljudi ne preterujte sa bezobrazlukom nego popravljajte te instalacije , ne igrajte se tuđim životima ,

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: