Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 18. 3. 2021.

| Servisne informacije

Nekoliko babušničkih sela zavejano i bez struje, proglašena vanredna situacija

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
sneg ciscenje KOSTA
Snega ima i preko metra i još uvek pada; Ilustracija; foto: A. Kostić

Zbog snega koji prethodna 3 dana pada u planinskim delovima opštine Babušnica, više sela ostalo je bez struje, a kako kažu u Elektrodistribuciji, sneg ponegde sa nanosima dostiže i do metra visine. Ekipe EPS-a su na terenu, kao i mehanizacija Komunalca koja čisti udaljene i zavejane putne pravce.

Bez struje su, prema podacima EPS-a, potrošači u selima Vrelo, Leskovica, Radosin, Rakov Dol, Crvena Jabuka, Štrbovac i deo sela Bogdanovac, i kako dodaju ekipe imaju problem zbog zavejanih puteva da dođu do lokacija, ustanove i otklone kvar.

Sneg dostiže i do metra visine, popadalo drveće i grane su pokidale elektrovodove, a do nekih lokacija se i teško dolazi. Ekipe su na terenu, nemamo još sve podatke o kvarovima, ali očekujemo da se oni što pre saniraju, a domačinstva dobiju struju - kažu u Elektrodistibuciji.

Kako dodaju, kvarove na elektromreži potrošači mogu prijavljivati dispečerskom centru na brojeve 010/ 385 057 ili 010/ 341 269.

Na terenu su i ekipe babušničkog Komunalca koji je zadužen za zimsko održavanje puteva ka selima. Juče su mašine čistile sneg u 3 pravca, a kako saopštavaju iz ovog preduzeća, prioritet u čišćenju snega imaju putni pravci ka selima bez struje kako bi ekipe elektrodistribucije mogle da otklone kvarove. sneg Nanosi i preko 1,5 metra; foto: Opština Babušnica

Danas sa sa 4 mašine nastavlja rasčišljavanje snega od Berduja do Crvene Jabuke, od Bogdanovca prema Štrbovcu, Ostatovici i Zavidincu, a počeće sa čišćenjem putnih pravaca Grnčar - Vrelo, Grnčar - Dol - Brestov Dol i Preseka - Našuškovica - Jasenov Del - saopštavaju iz Komunalca.

Dodatni problem na terenu stvaraju nove padavine, kažu nadležni, a na pojedinim pravcima snažni nanosi su i preko jednog metra.

Sve prijave o stanju na putevima mogu se učiniti na broj telefona 010/ 385 371.


Proglašena vanredna situacija

Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji cele opštine, doneli su u babušničkoj lokalnoj samoupravi, a kako kažu, prema njihovim podacima, sneg koji i dalje pada prouzrokovao je probleme u snabdevanju sela električnom energijom, a formirani su i snežni nanosi ponegde i preko 1,5 metara

U pojedinim selima putevi su neprohodni. Štab za vanredne situacije opštine Babušnica doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji naše opštine, zbog elementarnih nepogoda - obilnih snežnih padavina i sprovođenja operativnih mera zaštite i spasavanja - kažu u Opštini.

Sneg je počeo da pada u ponedeljak, 15. marta, a ima ga samo u planinskim selima, dok se u gradskoj sredini ne zadržava na kolovozu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: