Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 4. 4. 2013.

| Servisne informacije

Niš i dalje bez grejanja

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
radijator.jpg

Gradonačelnik Niša naložio je Toplani da otpočne sa grejanjem na mazut, a građani bi tople radijatore mogli da očekuju najranije u petak.

U izjavi za Južne vesti prvi čovek Grada Zoran Perišić rekao je da se intenzivno radi na rešavanju problema sa grejanjem.

- Imamo najavu da će proraditi gasovod, a sa druge strane ja nisam spreman da čekam kad će to da se desi. Dao sam naređenje da se pređe na mazut. Mazuta ima u rezervi za jedno 6 do 7 dana - kaže gradonačelnik.

Kada će otpočeti grejanje Južne vesti nisu uspele da saznaju u Toplani, jer generalni direktor Milutin Ilić nije želeo da razgovara sa novinarima.

Ipak, zamenik gradonačelnika i nekadašnji direktor Toplane, Ljubivoje Slavković, tvrdi da će radijatori biti topli od sutra - ukoliko ne bude "tehnoloških problema".

- Ja sam se čuo sa direktorom Toplane i dao nalog da ujutru krenu sa grejanjem na mazut. Ali, ne može to tako lako, pošto 3 godine sistem nije radio na mazut, nego isključivo na gas - rekao je Slavković.

Podsetimo, veliki deo Niša od juče ujutru je bez grejanja. U pitanju su širi centar grada, Bulevar Nemanjića i Vizantijski bulevar, Čair, Palilula, Ledena Stena,.. 

Kako je saopšteno iz Toplane problem je u isporuci gasa, jer nakon nedavne eksplozije gasovoda kod Beograda, sistem radi smanjenim kapacitetom.


"Čemu služi menadžment Toplane?"

Nakon izjave gradskog rukovodstva da su naredili Toplani da otpočnu sa grejanjem na mazut, iz političke organizacije "Zajedno za Srbiju" postavili su pitanje ingerencija.

- Čemu služe direktor i Upravni odbor Toplane ako mora gradonačelnik da im govori šta da rade ili se oni nisu sami setili da to urade? - kaže Milan Đurđević.

Đurđević je zatražio i smenu direktora ovog preduzeća.


Direktor Toplane pretio novinaru

Pozvan da prokomentariše probleme sa grejanjem, direktor Toplane Milutin Ilić, nezadovoljan zbog ranijeg pisanja Južnih vesti o partijskom zapošljavanju u tom preduzeću, pretio je smrću novinaru i uredniku Južnih vesti, Predragu Blagojeviću.

- Vi ste živeli u Americi. Da li biste dočekali jutro da ste u Americi za nekog da je lagao? - pitao je Ilić.

Kompletan tekst u vezi sa ovom temom možete pročitatu u posebnom tekstu - ovde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja

    23:32 // 4. 10. 2013.

    Ma daj,sve radilo na gas?Postoje zgrade koje imaju svoje podstanice za grejanje,pripadaju Toplani,u njima se greje na mazut, pa nema grejanja.Vazno da se vama redovno placaju racuni,

  • jovana

    09:55 // 5. 4. 2013.

    Setite se 2009. godine kada su Rusi prestali sa isporukum zbog krize u Ukrajini. Tada je Toplana prešla na mazut za 24h. Kako je tada moglo, a sad NE. Ko su ti novi stručnjaci???

  • Zagor

    06:23 // 5. 4. 2013.

    Opet je slagao ovaj bahati direktor. Miiikooo laaaažeeeeš
    Oces i meni da pretis ????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: