Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 6. 1. 2019.

| Servisne informacije

Niš pod snegom, ulice uglavnom prohodne

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Kamion sneg
Yimska služba radila cele noći; Ilustracija; Foto: A. K.

Cele noći su bele pahulje prekrivale Niš i okolinu i sneg je prestao da pada tek jutros, ali šef Zimske službe Sveta Manić kaže su ekipe JKP Mediana očistile gradske ulice koje su prohodne, dok je na lokalnim putevima više snega, pa će planinski predeli kao što su Cerje, Leskovik, Kravlje tek večeras biti prohodni.

Niš je na Badnji dan osvanuo pod snegom, koji je sinoć oko 22 sata počeo da pada, a Manić kaže da je vejalo sve do jutros oko 8 sati. U gradu je napadalo između 10 cm i 12 cm snega, temeperatura je tokom noći išla i do -6 pa je bilo i leda, ali Manić uverava da su ekipe Mediane cele noći čistile ulice, te da su one sada prohodne.

U takvoj situaciji Mediana je uspešno završila svoj deo posla tokom cele noći rada. Oni su sa 7 vozila i 75 tona utrošene soli kompletno grad očistili, tako da ovog momenta u gradu je situacija veoma povoljna. Ulice su vlažne i dalje, mokri su kolovozi. U višim delovima uglavnom ima mestimično utabanog snega i do kraja dana i u večernjim satima će uslovi i tamo biti povoljniji - priča Manić.

Daleko složenija situacija je na lokalnim putevima, kao i obično kada napada mnogo snega, a Manić navodi da su ekipe ABM Putogradnja počele da ih čiste tek jutros u 5 sati. Putevi su prohodni u nižim predelima u okolini Niša, dodaje, automobili se kreću usporeno, ali dovoljno bezbedno.

Putogradnja radi sa 6 vozila i mašina tako da očekujem da tokom večeri i u ovim mestima kao što je Kravlje, Cerje, Leskovik, budu očišćeni putevi i biće prohodni i za javni prevoz. Međutim, na tim putevima će biti dosta utabanog snega i zbog toga preporučujemo vozačima da korste adekvatnu opremu, s obzirom na to da se očekuje tokom večeri i pad temperature i zaleđivanje kolovoza - ističe Manić.

Manić zaključuje da se saobraćaj u Nišu odvija uobičajeno, nešto sporije zbog snega i dodatnog opreza zbog poledice, a da će tokom sutrašnjeg dana, ako pahulje ponovo ne zabele Niš, i ostali putevi biti prohodniji za automobile i gradski prevoz.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivica Markovic

    11:37 // 7. 1. 2019.

    Trebalo bi Manic da ustane iz fotelje pa da obidje te iste ulice za koje kaze da su ociscene i da se uveri dali je tako pa onda da prica o ciscenju..

  • Petar

    21:48 // 6. 1. 2019.

    Cujete li gradjani ? Kako bez imalo stida i srama govore da im zomsku sluzbu vodi penzijoner Manic.Da li ima neko ko vec radi da vodi tu sluzbu. Jad

  • Milos

    20:49 // 6. 1. 2019.

    Da li je moguce da ovoliki grad nema coveka koji ce da vodi zimsku sluzbu.? Pa da li su morali Penzijonera da angazuju da im vodi sluzbu.Bruka i sram

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: