Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 30. 7. 2012.

| Servisne informacije

Niš: zatvoren parking kod Konja

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
parking-rekonstrukcija

Zbog radova na zameni ivičnjaka i popločavanju trotoara privremeno je zatvoreno parkiralište na Trgu Kralja Milana u centru Niša.

Planirano je da bude popločan trotoar od spomenika oslobodiocima do Gradske kuće, odnosno sa obe strane stravnjaka prema Tvrđavi.

- To je suštinski nastavak davno započetih radova na popločavanju Trga Kralja Milana - kaže Dragan Videnović, PR Direkcije za izgradnju Niša.

Videnović nije želeo da govori o datumima jer, kaže, sve zavisi od finansija. Ipak, prema njegovoj najavi, danas započeti radovi trebalo bi da budu gotovi do početka Filmskih susreta (kraj avgusta), a kao okvirni datum naveo je kraj kalendarske godine.


Pogrešni znaci - zatvoren i most? loš znak Gde sad?

Ukoliko vozači automobila dolaze iz pravca Tvrđavskog mosta, nailaze na loše postavljen saobraćajni znak.

Znak pokazuje da je prolaz dozvoljen samo sa desne strane, gde je trotoar, pa se time vozači primoravaju da prekrše zakon i pređu preko pune linije sa leve strane.

- Izvođač radova je pogrešno postavio znak. Biće ispravljeno - rekao je Dragan Videnović, PR Direkcije za izgradnju.


Parking servis neobavešten

Niko nije želeo da govori o tome u Parking servisu, ali izvor Južnih vesti tvrdi da u ovom preduzeću nisu ni znali da će parkiralište biti zatvoreno.

- Nas su radnici koji vrše naplatu na terenu obavestili da je parking zatvoren. Zvanično obaveštenje nismo dobili - kaže jedan od rukovodilaca u Parking servisu.

U Direkciji za izgradnju grada potvrđuju da nisu obavestili Parking servis, ali da to nije ni bilo potrebno.

- Mi imamo obavezu da obaveštavamo preduzeća i instutucije od kojih dobijamo saglasnosti za izvođenje radova. Parking servis nije na tom spisku - kaže Dragan Videnović PR Direkcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • QmaŠin

    15:08 // 31. 7. 2012.

    @ Dejan

    Da li smatraš da je napokon došlo vreme da vi ne-pametni i ne-pošteni solite pamet drugima?

  • Sasa

    12:21 // 31. 7. 2012.

    Dokle vise novinarska nepismenost i improvizacija? Naslov "Niš: zatvoren parking kod Konja" je neprimeren jer spomenik nije KONJU nego oslobodiocima Nisa. Ovakav naslov samo omalovazava te nebrojene zrtve za oslobodjenje ovog grada

    • Dejan

      13:10 // 31. 7. 2012.

      Kakve veze ima to sa nepismenošću i improvizacijom?
      Dokle će bre više vi pametni i pošteni da solite pamet? Aj priznaj da li si nekad nekom zakazao sastanak "kod Konja"? Da li si nekom ko je tebi reko "aj vidimo se kod Konja" reko "ne, čekaj, to je spomenik oslobodiocima"?!

    • Marko

      13:49 // 31. 7. 2012.

      @Dejan

      Ima sve veze sa "improvizacijom i nepismenošću". Nije bitno kako taj spomenik zovemo u kolokvijalnom govoru, ali je jako bitno kako će biti naslovljen u ozbiljnom javnom glasilu takvog kalibra kao što su Južne vesti.

      Drugo, svako ima pravo na svoje mišljenje, a kritika postoji da bi se nešto poboljšalo. Počni da se navikavaš na to.

    • Redakcija

      14:37 // 31. 7. 2012.

      @Sasa - praksa u Južnim vestima je da po potrebi koristimo kolokvijalne nazive. Nismo naučni časopis ili službeni glasnik da bi sve moralo da bude "zvanično".
      Ako je naslov "Žurka na Pravnom", "Pucnjava ispred Simfonijskog", "Gužva u Dušanovoj" ili "Bez vode deo Bulevara", da li postoji neko u Nišu ko neće znati o čemu se radi?
      U tekstu se uvek navede i pun naziv.

    • Sasa

      09:44 // 1. 8. 2012.

      @Redakcija - Jedan od zadataka medija je i da edukuju. To sto vam je praksa da korsitite kolokvijalne nazive i nije bas za pohvalu. Bas iz tog razloga sto se svuda i na svakom mestu koriste kolokvijalni nazivi, mnoge nislije zapravo i ne znaju kako je pravo ime mnogim znamenitostima na nasim ulicama, da ne pricam od ljudima koji dodju ili citaju sa strane.

  • Bole

    10:30 // 31. 7. 2012.

    Taj parking treba da se skloni odatle, ali ne u korist tezgi, vec setalista.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: