Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 6. 2. 2023.

| Servisne informacije

Niška Toplana počela da greje 24 sata dok su temperature u minusu

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
Toplana, Niš, grejanje
Neprekidno grejanje; foto: Aleksandar Kostić

Prošle noći je zbog minusa Gradska toplana u Nišu počela 24-časovno grejanje stanova, a kažu da je sigurno da će neprekidno grejati do sutra. Prvobitno je planirano da radijatori u stanovima Nišlija budu topli non-stop do kraja nedelje, ali iz Toplane kažu da se prognoze vremena menjaju i da će u skladu sa tim i raditi.

U Nišu je nakon jutrašnjeg mraza za danas najavljen - ledeni dan, a iz RHMZ navode da će duvati slab i umeren severozapadni vetar, dok će najviša temperatura biti oko -1 stepen. Slična je prognoza vremena i za sutra - biće suvo i hladno, uz najniže temperature oko -6, do najviše ponovo tek oko -1 stepen.

Zbog niskih temperatura napolju Toplana ova dva dana neće prekidati grejanje, a direktor Predrag Milačić kaže da će ovakav režim rada zavisiti i od minusa, ali i vetra.

Menjaju se prognoze. Inicijalno je bila procena da će biti neophodno do kraja nedelje. Sada već za noć utorak na sredu nismo sigurni. Sigurni smo za noćas.
U svakom slučaju kad god bude ispod -5, biće grejanja. A ako bude i toplije, ali sa vetrom, takođe ćemo grejati. Zavisi ne samo od temperature nego i od ostalih uslova - pojašnjava Milačić.

Ukoliko neko ima problem u stanu sa grejanjem može da prijavi Gradskoj toplani u Nišu slanjem dopisa ili mejla, ali je najjednostavnije pozivom na broj Uslužnog centra - 0800 200 018 i 018 4239 188.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Petrović, dipl. ing. 1978.

    21:05 // 6. 2. 2023.

    Drešite kese postovani sugrađani, došlo je vreme.
    "Menadzment" toplane trgovačke struke jedva je dočekao nešto niže temperature da bi imao alibi za astronomske račune koji vas čekaju u Februaru.Grejaće i noću i danju i to sa nepotrebnim temperaturama- stepen, dva iznad standarda ŠTO DRASTICNO UVEĆAVA POTROŠNJU gasa. A verovatno i u martu.Jer zima se u poslednjih 20tak godina pomerila ka proleću.

  • Ivan

    17:04 // 6. 2. 2023.

    Generalno je malo pretoplo,u toku noći,ja imam ventile koji su novi jer sam ih zamenio pa zatvorim ,ali sam jutros primetio neke otvorene prozore na zgradi....uredu je grejanje tokom noći kad je hladno,ali bi trebalo malo smanjiti temperaturu u sistemu!

    • Auttrikter

      19:07 // 6. 2. 2023.

      Druze, posteno mislis i zboris ! Avaj, ovde se gleda da se merac toplotne energije sto vise okrece, cak i kad,sto rece direktor, vetar duva! I vrapci na grani znaju, za minus 5,da mora da se greje, ali vetar je novina ! Cepaj samo i placaj ! Jer, nije vetar kriv, sto je kriv !

  • Suzana

    15:07 // 6. 2. 2023.

    To da bi ziveli samo grejanje da placamo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: