Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 10. 1. 2019.

| Servisne informacije

Niške ulice prohodne, teško do sela u višim predelima

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
sneg ulice
Snežne ulice, ali može se sa opremljenim automobilima; foto: JV

Iako pod snegom, ulicama u Nišu moguće je voziti sporije i uz oprez, kaže šef niške Zimske službe Sveta Manić. Napominje da je otežan saobraćaj do sela, te da su neprohodni putevi do Kravlja, Cerja, Sićeva i drugih sela na visinama. Zbog snega skraćeno oko 20 linija gradskog i prigradskog prevoza.

Manić napominje da su glavne saobraćajnice, odnosno one koje su 1. i 2. stepena prioriteta, prohodne, te da od jutros grad funkcioniše bez posebnih poteškoća.

Tokom jučerašnjeg dana i tokom noći JKP Mediana uspela da sa kompletnom mehanizacijom, 8 velikih i malih vozila, obezbedi visok stepen prohodnosti u 1. i 2. stepenu prioriteta. Bačeno je 140 tona soli. Sada se trenutno čiste ulice 3. i 4. stepena prioriteta, odnosno u višim delovima grada - navodi šef Zimske službe.

Iz JKP Mediana napominju da je "sneg pod kontrolom" i da se posebna pažnja obraća na više delove grada i tvrde da su ulice poput Njegoševe i Durmitorske očišćene do asfalta.

Šef niške Zimske službe ističe da je na lokalnim putevima situacija znatno složenija, te da se ne može doći do brdskih sela.

Sneg je padao tokom noći, tako da ono što je urađeno sinoć, opet mora da se prolazi. ABM Putogradnja je uspela da obezbedi prohodnost u nižim predelima, a sada su trenutno ekipe na terenu ka Kravlju, Berbatovu, Humu, Rujniku, Studeni i Bancarevu - napominje Manić.

Kaže da “na ruku” ide ne tako niska temperature, te da se očekuje da u toku prepodneva i u višim predelima putevi budu prohodni.

Inače, slična je situacija i ostalim mestima na jugu Srbije.


Skraćene linije

Zbog snega je skraćeno oko 20 linija gradskog i prigradskog prevoza, a situacija se menja iz sata u sat. Iz Direkcije za javni prevoz saopštavaju na svom sajtu na svaka 2 sata koje su linije promenile krajnje, odnosno početne stanice.

Prethodnih sati skraćene su bile gradske linije 3, 7, 9 i 12, dok autobusi ne idu do Brenice, Cerja, Oreovca, Sićeva i Ostrovice, a promene su i na drugim linijama.

Sve informacije o prevozu građani mogu dobiti na sajtu Direkcije ili pozivom na brojeve 018/505-656, 018/505-665.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Sicevo

    08:09 // 11. 1. 2019.

    U Sićevu kroz selo čisti jedan meštanin i tu je čistije od glavnog puta gde nije ni čišćeno a tako je bilo i prošli put.. Što je sramota. Verovatno čekaju da se sami organizujemo i kupimo so..

  • Aca

    02:19 // 11. 1. 2019.

    Sveto, trotoari beli, lepo, nema veze, nek padaju babe po put...

  • Da ispečem nešto

    22:05 // 10. 1. 2019.

    Nemoguće je sa ovom radnom snagom očistiti ulice i puteve prohodnim na teritoriji grada. Verujem da putari i ostale službe rade sve u svojoj moći i da danas niko nije slobodan (ko jeste, nek mu je na čast). Uprkos svemu tome, ovakve izjave, da je grad čist su diverzija. Prst na čelo i vanredno stanje dok se sneg ne počisti/otopi, kako god da smo u mogućnosti. Da se ne bi posle pitali KO JE KRIV??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: