Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 23. 7. 2020.

| Servisne informacije

Niški Štab: Kovid bolnica u Sokobanji, stacionar u Niškoj Banji u pripravnosti

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
štab niš
Nove odluke štaba; foto: Grad Niš

Specijalna bolnica Ozren u Sokobanji najkasnije do ponedeljka, 26. jula, biće pretvorena u kovid bolnicu, odluka je niškog Štaba za vanredne situacije, dok će stacionar Zelengora u Niškoj Banji biti u pripravnosti za slučaj da dođe do naglog povećanja pacijenata u Kliničkom centru Niš.

Prethodnih dana Štab za vanredne situacije u Nišu tragao je za novim smeštajnim kapacitetima da bi se rasteretio Klinički centar koji prima pacijente sa celog juga i dela centralne Srbije, a rešenje je pronađeno u Sokobanji.

Zaključak je da, u saradnji sa KC Niš i resornim ministarstvom, specijalna bolnica Ozren u Sokobanji, u najkraćem roku, a najkasnije od ponedeljka 26. jula, počne da funkcioniše kao kovid bonica, pre svega kao dodatni smeštajni kapacitet KC Niš - odluka je Štaba.

Na sednici je dogovoreno i da se stacionar Zelengora u Niškoj Banji stavi u pripravnost, kako bi, ukoliko dođe do preopterećenja Klinićkog centra, što pre mogao da prihvati pacijente zaražene korona virusom. Štab je odlučio i da stacionari Radon i Terme nastave da rade u uobičajenom režimu rada.

Razmatran je na sednici Štaba i izveštaj inspekcija koji kaže da je u poslednja 24 sata podneta 31 prekršajna prijava protiv pravnih lica objekata u kojima je uočeno nepoštovanje obaveznih mera zaštite od širenja epidemije.

Jednom ugostiteljskom objektu u Kazandžijskom sokačetu izrečena je preventivna mera privremenog zatvaranja u trajanju do 7 dana, zbog drastičnog kršenja mera i ugrožavanja zdravlja građana - kaže se u saopštenju Štaba.

Nakon pisanja Južnih vesti da je Niš jedini grad na jugu u kome nadležni ne objavljuju podatke o broju testiranih i novoobolelih od korone, to bi u narednim danima, kako kažu u Štabu, trebalo da se promeni.

Naredba da su predstavnici svih medicinskih ustanova u gradu, uključujući i KC Niš i Institut za javno zdravlje u obavezi da redovno izveštaju medije i javnost o o svojim aktivnostima, a naročito o broju hospitalizovanih pacijenata, broju obavljenih pregleda i broju i rezultatima testova na korona virus na teritoriji Grada Niša, doneta je 4. jula i iz Štaba podsećaju zdravstvene inistitucije da to poštuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • DMXX

    10:34 // 24. 7. 2020.

    Vidi ih....hahaha...Pa to sve puca od struke,nezna se ko je jaci! Ja se uopste ne brinem,kad ovakav kadar vidim da stoji iza nas!:-))

  • ovi veseljaci lokalnog i republičkog Kriznog štaba nikako da podnesu ostavke

    08:59 // 24. 7. 2020.

    Isti virus pojavio se i u Sloveniji, pa je bez uvođenja vanrednog stanja i ludovanja njihovih lekara i političara stavljen pod kontrolu, a graniče se sa Italijom i puni su bosanaca, kosovara, srba i makedonaca sa radnom vizom. Kod njih ne postoji potreba da muljaju sa brojem zaraženih, preminulih i testiranih.
    Kod nas veseljaci Kriznog štaba vole noćna kafanska posela i stadionska ludovanja...

  • Srecko

    08:46 // 24. 7. 2020.

    Praseća brigada na delu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: