Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 5. 8. 2020.

| Servisne informacije

Niški Vodovod: Tokom dana se očekuje mesečna kiša, ali odvodni sistem je spreman

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
kisa
Kiša pada od jutros; Ilustracija; Foto: Flickr Chad K

Kiša u Nišu pada od prepodneva bez prestanka, a u preduzeću za vodovod i kanalizaciju Naissus kažu da nema većeg zadržvanja vode na niškim ulicama. Iako se očekuje da danas padnu mesečne padavine, u ovom preduzeću tvrde da je kanalizacioni sistem stabilan i u funkciji i da jedini problem mogu da naprave smeće, šut i grane koje zapuše slivnike. Zato su, tvrde, ekipe u pripravnosti i čistiće slivnike koji se zapuše.

Letnje kiše ove 2020. godine Nišlije u mnogim delovima grada čekaju u strahu, jer su do sada neki i po tri puta plavljeni.

I novi kolektori nisu promenili “mokru” sliku dela Niša oko Palilule, pa je tako podvožnjak kod Zetske i sinoć bio pod vodom.

Ipak, u Vodovodu kažu da je danas situacija bolja.

Nekoliko sati kiša pada pojačanim intenzitetom ali nema većeg zadržavanja vode na svim lokacijama u gradu. U proteklom periodu se intenzivno čistilo 13.000 slivnika, tako da je slobodna prohodnost na svim kanalizacionim kolektorima - kažu u Vodovodu.

Danas se prognoziraju padavine koje su prosečno beležene za čitav mesec, a ako ne bude zapušivanja slivnika tvrde da će proći bez većih problema.

Vanrednim angažovanjem 5 ekipa JKP Naissus oslobodiće se u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde nastane veća količina vode i intervenisaće na mestima gde eventualno budu zapušeni slivnici da bi se uklonio otpad za nesmetan protok i odvod - poručuju iz Naissus-a.

Ekipe su, kako kažu, na terenu i obilaze sve lokacije u gradu: Palilulu, Durlan, Čair, Bulevar Nemanjića, naselje Branko Bjegović, naselje Brzi Brod i druga mesta po nalogu nadzornog organa.

Podsetimo, pre desetak dana u tri navrata je padala jaka kiša. Svaki put su bila poplavljena domaćinstva na Paliuli, a mini jezera su se stvarala u brojnim delovima Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gradjevinski kriminal

    08:04 // 6. 8. 2020.

    Pitam nadlezne: zasto nam se od kada je Vagres napravio zgrade kod pivare,cim padne malo jaca kisa,izliva kanalizacija? Molim JV da se pozabave tim problemom i ko je potpisao dozvolu da se prikljuce na mrezu.

  • MilosNis

    07:49 // 6. 8. 2020.

    Ima da bude : "drz mu nane glavu!"

  • Mara

    05:21 // 6. 8. 2020.

    Svaka čast za Vodvod najbolji ste

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: