Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:29, 2. 8. 2019.

| Servisne informacije

Niški Vodovod sanira posledice nevremena: Od velikih padavina se teško brane i Beč i Budimpešta

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
taksi Zetska
U JKP Naissusu kažu da je "Sveti Ilija je odbranio svoju gromovnu reputaciju"; foto: Vanja Keser

U Donjem Međurovu iščupano drvo oštetilo je vodovodnu vezu u jednom domaćinstvu, u Proleterskoj ulici voda se izlila u dvorište, u Somborskoj je voda, a u Zetskoj, prema fotografijama nastalim tokom današnjeg nevremena, pravo malo jezero. Ipak, u Vodovodu uveravaju da na svim lokacijama ekipe rešavaju probleme i da će se sve u narednom satu dovesti u red, jer se od ovakvih padavina "ne mogu odbraniti ni kanalizacioni sistemi u velikim gradovima kao što su Beč, Budimpešta ili Beograd".

Sem Proleterske, Somborske ulice i Donjeg Međurova, ekipe Vodovoda rade i na otpušavanju slivnika u Ulici Pariske komune. Zaključujući da je Sveti Ilija odbranio svoju gromovnu reputaciju, u niškom javnom komunalnom preduzeću uveravaju da, iako velika količina kiše jeste opteretila kanalizacioni sistem, on je vodu uglavnom prihvatio, te sada ekipe pomažu da protekne i tamo gde se zadržala.

Čak i ako se obimna kiša nastavi tokom vikenda, u JKP Naissus uveravaju da je kanalizacioni sistem spreman za prihvatanje vode, baš kao i njihovo ljudstvo i mehanizacija.

Napominjemo da usled klimatskih promena imamo ovako ekstremne vremenske promene i velike padavine u kratkom vremenu i da u trenutku ne mogu da se odbrane ni kanalizacioni sistemi u velikim gradovima kao što su Beč, Budimpešta ili Beograd, za koji smo bili svedoci od pre nekog vremena da je imao vodeni kolaps, što je ovde izbegnuto ali i dalje ostajemo budni i pažljivo pratimo aktuelne vremenske prilike - kažu u Naissusu.

Zetska ulica je uvek problematična kada veća količina kiše padne, pa ništa drugačije nije bilo ni tokom današnjeg nevremena. Taksi zaglavljen u vodi i automobili koji ne mogu da prođu ispod nadvožnjaka, neke su od upečatljivijih današnjih slika, ali u Vodovodu tvrde da se voda povukla, a sve zahvaljujući Čairskom kolektoru.

U Zetskoj ulici se povukla voda jer je prošle godine urađen Čairski kolektor, koji je proširio kapacitet i prima vodu iz zetskog kolektora, od starog Kliničkog centra, iz ulica Zetske, Ljubomira Nenadovića, Ljube Didića, Vojislava Ilića, Sestre Baković i spaja novi Klinički centar i sve to odvodi u kanalizacioni sistem kao Južni kolektor - kažu u Vodovodu.

Podsetmo, nevreme koje je večeras pogodilo Niš i njegovu okolinu nije potrajalo dugo, ali je sa sobom donelo mnogo kiše, gromove i jak vetar. Građani su javljali da su u Minovom naselju padali i crepovi sa kuća, kao i da su mnogi delovi grada ostali bez struje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Predrag

    09:47 // 5. 8. 2019.

    Kakvo vreme takav i taksi. Pitao bi ga da li bi svoj auto provozao kroz to jezero ?

  • Posmatrac

    11:46 // 4. 8. 2019.

    Nasekirace se menadzment kad procita ove komentare!Briga ih!!!!

    • Sima

      13:25 // 4. 8. 2019.

      Koji menadžment?kakav menadžment? Svi oni zajedno sa direktorom na čelu ne znaju šta znači menadžment. Toj hordi je bitno da primaju ogromne plate,da sede po ceo dan po kafićima i da glume neke stručnjake.

  • J i M

    00:44 // 4. 8. 2019.

    Bolje da JKP Naissus "instalira" mernu letvu za vodostaj (koje uglavnom vidjamo pored ogromnih reka), tik uz semafor. Ona ce davati obavestenje o aktuelnoj dubini jezera kroz koje nasi sugradjani vozilima vole da prodju i da testiraju mogucnosti svojih cetvorotockasa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: