Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:22, 21. 7. 2020.

| Servisne informacije

Niški štab: Poštovati mere prevencije, bez opuštanja

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
stab
Situacija ne dozvoljava opuštanje; foto: Grad Niš

Trenutna situacija u gradu je takva da ne dozvoljava opuštanje, ocenio je Gradski štab za vanredne situacije u Nišu, posebno kada je u pitanju poštovanje svih mera zaštite i prevencije širenja epidemije. Okupljanje mladih na nišavskom keju i drugim mestima nisu zabranjena, a kako kažu u Štabu, psiholozi i volonteri ukazivaće mladima na opasnost od nenošenja maski i masovnih okupljanja.

Pre par dana, epidemiološka situacija u Nišu je ocenjena kao složena, a nakon nove sednice Štaba, kako su saopštili, na osnovu medicinskih pokazatelja i ocene epidemiologa, ona ne dozvoljava opuštanje.

Iako, kako kažu, Klinički centar u ovom trenutku raspolaže dovoljnim kadrovskim, tehničkim, zaštitnim i smeštajnim kapacitetima za zbrinjavanje i adekvatno lečenje povećanog broja pacijenata, Štab traga i za novim potencijalnim lokacijama za smeštaj zaraženih.

Mora se raditi i na obezbeđenju novih smeštajnih kapaciteta u Nišu i okolnim mestima, kako bi se smanjio pritisak na sam Klinički centar koji, u ovom trenutku, zbrinjava pacijente iz čitave južne i istočne i dela centralne Srbije- navodi se u saopštenju.

Rizično okupljanje velikog broja mladih na nišavskom keju i u parkovima u večernjim satima pokušaće da se reši, ne zabranama, već edukacijom, kažu u Štabu, a ekipe lekara i psihologa Studentske poliklinike i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, potpomognute volonterima, već su počele edukativne razgovore sa mladima na keju.

Sa tom aktivnošću nastaviće se i narednih večeri. Cilj je da se mladima ukaže na opasnosti zbog nenošenje maski i masovnih okupljanja po njihovo, ali i po zdravlje ostalih sa kojima su u svakodnevnom kontaktu - kaže u Štabu.

U niškom Štabu napominju da je inspekcijskim slubama izdat nalog za striktnu kontrolu sprovođenja zaštitnih mera u svim delovima grada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jonca

    12:16 // 22. 7. 2020.

    Bicu kratak,gradski stab jednako sprdnja.

  • продаћу стан

    07:27 // 22. 7. 2020.

    Молим редакцију Јужних вести,да дође у зграду у Вожда Карађорђа 51 и 53,да сними депонију у дворишту и пита председника зашто није организовао дезинфекцију зграде.Почели су маске и рукавице да бацају кроз прозоре.Депонију смо сами направили,јер смо ђубре са тавана избацили напоље и сада поједини станари само придодају на ту гомилу. Казните нас,инспектори,јер ће само то решити проблем.

  • penzionerka

    07:13 // 22. 7. 2020.

    Ne znam da li vas iritira kad vidte predsednika bez maske,samo on,a oko njega svi postuju preporuke? Znaci: ON MOZE SVE. E,takvog ste glasali i izglasali. Ruga vam se gde stigne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: