Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 19. 8. 2023.

| Servisne informacije

Nišlije štetu od oluje mogu da prijave do kraja avgusta

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
nevreme
Još desetak dana rok za prijavu štete; ilustracija; foto: JV/Tamara Radovanović

Sredinom ovog meseca Grad Niš je pozvao građane da što pre prijave štetu na svojim kućama, kao posledicu julskog nevremena, kako bi dobili državnu pomoć za sanaciju, a kažu da su prijave otvorene do 31. avgusta i da one koje zakasne i stignu nakon tog roka neće razmatrati.

Skoro mesec dana nakon jake oluje, koja je i Niš pogodila između 19. i 22. jula, iz Grada Niša su saopštili da oni koji su imali štetu na stambenim objektima mogu da je prijave Upravi za imovinu i dobiju novac iz državne kase.

Pozvali su ih tada da to urade što pre, kako bi Komisija obišla sve objekte i procenila štetu, a naknadno su saopštili da je rok za to do kraja ovog meseca.

Obaveštavaju se građani Grada Niša da JAVNI POZIV ZA PRIJAVU ŠTETE NA TERITORIJI GRADA NIŠA NAKON ELEMENTARNE NEPOGODE U JULU 2023.GODINE, objavljen dana 14.08.2023. godine, traje do 31.08.2023. godine i da se prijave štete koje su upućene nakon ovog roka neće razmatrati - naveli su u obaveštenju.

Građani mogu da podnesu prijavu lično Upravi za imovinu i održivi razvoj, Odseku za vanredne situacije, u Ulici Nikole Pašića 24, kancelarija 25, kao i telefonskim putem na broj 018/ 505 694 i mejlom na: [email protected].

Podsetimo, tokom julske oluje u Nišu najviše je "stradalo" drveće, mnogi delovi grada bili su poplavljeni, pojedinima su automobili bili uništeni, desetak ljudi se javilo Hitnoj pomoći zbog lakših povreda, a veliki broj Nišlija bio je satima bez struje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    22:50 // 19. 8. 2023.

    Bice svega u izobilju !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: