Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:21, 9. 6. 2020.

| Servisne informacije

Nove kante za smeće u užem i širem centru Prokuplja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Kante PROKUPLJE Lj.M. foto
Kante su napravili i postavljaju radnici JKP Hammeuma; Foto: Lj. M.

Nove kante za smeće u narednih mesec dana biće postavljene u užem i širem centru Prokuplja, čime će se rešiti dugogodišnji problem pešaka koji prethodnih godina nisu imali gde da odlažu smeće, jer su prethodne kante ili skinute ili uništene i oštećene. U JKP Hammeum, zaduženom za čistoću gradskih ulica, kažu da su sve sami uradili radnici preduzeća, te da su za sada napravili oko 40 kanti čije je postavljanje već počelo, a da je u planu da se uradi još 35 komada.

Vršilac dužnosti direktora Hammeuma Bojan Nikolić ističe da je u planu da se pokrije čitava trasa trotoara duž glavne ulice, čime bi se Pokupčanima dala još jedna mogućnost za odlaganje smeća, a samim tim i da grad bude lepši i čistiji.

Bilo je očigledno da nedostaju kante za smeće, pre svega u glavnoj pešačkoj ulici i želeli smo da damo svoj doprinos gradu u skladu sa svojim mogućnostima. Postavljeno je na teriroriji grada ukupno 40 kanti i reč je o akciji koja će biti nastavljena sve dok ih sva naselja ne dobiju - rekao je vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća Hammeum Bojan Nikolić.

On apeluje na građane da čuvaju svoj grad i da smeće odlažu u kante, kako bi doprineli tome da njihovo okruženje bude čistije, a u narednom periodu se planira postavljanje još 35 kanti za smeće i u drugim naseljima i gradskim ulicama.

Mali broj kanti za propisno odlaganje smeća, već godinama unazad narušava izgled Prokuplja, jer smeće je umesto u kantama završavalo na ulici, a i tamo gde je bilo kanti one su ili polomljene ili se nisu redovno praznile.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Matija Gavrilovic

    17:20 // 9. 6. 2020.

    Problem višegodišnji, rešenje predizborno!

  • Miloš Bošković

    12:59 // 9. 6. 2020.

    Sudeći po slici, opet loše osmišljena kanta.
    Otvor za uličnu kantu ne sme da bude toliko veliki da kroz njega može da prođe cela kućna kesa sa smećem! Otvor mora da bude manji i idealno na strani (bočno), da ne bi kiša padala direkt u kantu, plus da bi otežalo psima lutalicama da vade smeće iz njih.
    Sve u svemu, loše kante.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: