Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 21. 12. 2019.

| Servisne informacije

Novo jezerce, stari problem na Železničkoj stanici u Vranju

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
Železnička stanica Vranje
Voda se i dalje sakuplja na istom mestu kod Železniče stanice; foto: M. D. /JV

Iako je kompletna rekonstrukcija Radničke ulice u Vranju trebalo da reši problem odvoda vode koja se godinama sakuplja kod Železničke stanice, zbog novog “jezerceta” opet je za pešake neprohodan isti deo puta kao i ranijih godina, nakon svake kiše. Kako će i kada ovaj problem biti rešen, novinari Južnih vesti nisu uspeli da saznaju, jer nadležni prebacuju odgovornost jedni na druge, a u Putevima Srbije zasad ne odgovaraju na pitanja.

Godinama unazad pešaci i vozači revoltirani su zbog sakupljanja vode ispred Železničke stanice u Radničkoj ulici. Njena rekonstrukcija najavljivana je još 2016. godinu, a najveći problem bio je slivanje vode i odvodni kanal koji je bio zapušen. Vozači su bili primorani da voze trotoarom, a za pešake je ulica bila neprohodna.

Prošle godine završena je kompletna rekonstrukcija ove ulice, od nadvožnjaka do Železničke stanice, a izgrađeno je i preko 400 m atmosferske kanalizacije. Prema rečima gradskog većnika za infrastrukturu i komunalne delatnosti Dejana Stanojevića, ugrađena je i pumpa koja odvodi vodu i do sada nije bilo problema.

Sada je problem ponovo tu, a direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja Branimir Stojančić kaže da je problem u pumpama. Ipak, kaže i da rešavanje nije u njihovoj nadležnosti. Isto tvrdi i većnik Stanojević, koji pojašnjava da se tu nad tom ulicom “sudaraju” nadležnosti Grada i Puteva Srbije, ali da je taj deo puta kod Železničke ipak nadležnost Puteva Srbije.

Nije u našoj nadležnosti, regionalni je put. Prema informacijama koje imam iz Vodovoda, problem je u pumpama koje treba da ispumpavaju vodu iz tog jezera - kaže Stojančić.

Mejl sa pitanjima o ovom problemu i njegovom rešavanju, poslati su i Putevima Srbije, kao što su tražili, a odgovori se čekaju.

Sa druge strane, direktor Vodovoda Goran Đorđević kaže za Južne vesti da oni nisu dobili nikakav nalog za uklanjanje kvara na toj ulici od upravljača puta.

Bilo kakva intervencija na putu ili ulici u gradu je nezakonska, ako to upravljač puta ne naloži nekom subjektu. Nikakav nalog za otklanjanje kvara na toj ulici nismo dobili od upravljača puta, što ne znači da oni taj nalog nisu dali nekom drugom. Ingerencije Vodovoda su vodovodna i kanalizaciona mreža, a ne odvodi atmosferske vode sa ulica i puteva, mada je to za mnoge isto. Vodovod je samo po ugovoru o izvođenju instalirao taj sistem i on je po prijemu prešao na staranje tadašnjoj Direkciji za izgradnju - kaže Đorđević.

Kako piše na zvaničnom sajtu Grada, kompletna rekonstrukcija Radničke ulice koštala je 37 miliona dinara, a finansiralo je Ministarstvo privrede i Grad Vranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    18:14 // 23. 12. 2019.

    Napredno
    Napredni i ovi kao i predhodnici

  • Tako treba!

    22:31 // 21. 12. 2019.

    Stručnost ispred politike...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: