Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 22. 1. 2020.

| Servisne informacije

Od 1. februara se menjaju granice zona javnog prevoza u Nišu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Autobus putnici gradski prevoz
Ukida se 4. zona; Foto: JV/V. Milić

Oni koji se niškim javnim prevozom voze do Ekonomske škole, od 1. februara će plaćati manje, jer je granica prve zone pomerena i sada će obuhvatati i ovu autobusku stanicu. Još nekoliko stanica u gradu preći će iz 2. u 1. zonu, a novina je i da se ukida 4. zona prevoza, pa će svi koji putuju do sela koja su bila u njoj sada plaćati koliko i oni u 3. zoni.

Sa novim prevoznicima, čiji bi autobusi trebalo da izađu na ulice Niša prvog dana februara, najavljene su i brojne novine u niškom javnom prevozu. Ipak, za sada je iz Direkcije za javni prevoz i definitivno potvrđena samo jedna, a ona se odnosi na izmenjene zone javnog prevoza, koje direktno utiču na cenu.

Tako niko više neće plaćati 100 dinara, jer je 4. zona, u kojoj je ova cena važila - ukinuta. Oni koji idu do Velepolja, Paligraca i Kravlja, a na drugoj strani Čukljenika, Gornje i Donje Studene, Ostrovice, Kunovice, Bancareva i Ravnog Dola sada će plaćati 10 dinara manje za jednu vožnju. tabela nove zone U Direkciji napominju i da unutar svakog graničnog naselja važi ista tarifa, odnosno da su granice određene prema poslednjem stajalištu u jednom mestu.; foto: Tabela JGP Niš

Izmena ima i u drugim tarifnim zonama, pa je tako granica prve zone dosad bila do Ćele-kule, a od 1. februara biće naredna stanica, kod srednjih škola Ugostiteljsko-turističke, Ekonomske i Trgovačke. Takođe, sada je Delijski vis 1. zona, a po ceni od 60 dinara moći će da se ide i do Rasadnika u Gabrovcu.

Manje će plaćati i građani koji se voze do podvožnjaka u Gornjoj Vrežini, pošto je ovo sada prva zona, kao i oni koji idu do Gornjeg Komrena, jer će druga zona počinjati od ulaza u Hum.

Inače, od 1. februara su najavljene i promene u vidu produžavanja određenih linija, kao i više vozila na "kružnoj liniji". Međutim, detaljnijih informacija i potvrda o ovome još nema. Novinarka je poslala pitanja o ovim temama Direkciji za javni prevoz i odgovori se očekuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojan

    10:59 // 2. 2. 2020.

    Sve je ovo uredu što se tiče starih, novih prevoznika. Samo je problem da ne preskaču ture kao do sada ovi bivši prevoznci. Takođe je problem u Čalijama zadnja autobuska stanica koja je u pravom smislu ruglo za ovaj deo grada. Kad padne kiša ili sneg nemože se ući u autobus od blata i vode. Takođe nema ni jedna nastrešnica za čekanje busa. Da li to može da se reguliše?

  • Garaža

    00:18 // 2. 2. 2020.

    Ako gledamo kilomtražu Niš-ekspres garaža je mnogo bliža od nekih gradskih naselja(znači treda da blokiramo PUT)a dali je normalno da ima 17:30 pa sledeći 19:30h ima još dosta primera.Autobusi nam prolaze pored stanice a neće da nas voze.Mislim da je KAP koja je prelila čašu meštani su OGORČENI ovo će na veliko da ispadne.

  • Nišlija iz Čalija

    14:46 // 27. 1. 2020.

    Ne bi bilo loše da se produži linija 5 na Somborskom bulevaru do Matejevačkog puta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: