Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:58, 20. 5. 2020.

| Servisne informacije

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu 582 obolela od korone

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
bolnica leskovac
Na bolničkom lečenju 128 pacijenata, foto: B. S.

U poslednja 24 sata u Leskovcu su na virus korona testirane još 144 osobe, a pozitivan rezultat stigao je za njih 5. Među novoobolelima je i dvoje radnika južnokorejske kompanije "Jura", te je od početka epidemije na kovid pozitivno 113 zaposlena u ovoj fabrici. Od poslednjeg preseka, broj obolelih sa Jablaničkog okruga porastao je za 69, a ukupno su koronom zaražena 582 građana.

Od juče je u Leskovcu registrovano još 5 obolelih od korone, kaže gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović, a od početka epidemije registrovano je ukupno 410 obolelih. Procenat pozitivnosti na današnji dan je, kaže on, 3,47 %.

Nakon masovnog testiranja u južnokorejskoj kompaniji "Jura", polako stižu i rezultati za ponovljene testove, a među novoobolelima je i dvoje radnika.

Što se tiče masovnog testiranja u "Juri", danas je stiglo još 55 rezultata od ponovljenih 412, od kojih su 2 pozitivna. Od ukupno 1.920 testiranih, zaražena je 41 osoba - 38 iz Leskovca i 3 iz Lebana. Čekaju se rezultati za ostalih 357 radnika. Od prvog potvrđenog slučaja u fabrici "Jura" prisustvo virusa je potvrđeno kod 113 zaposlenih - kaže Cvetanović.

Največi porast u Jablaničkom okrugu beleži upravo Leskovac, 57 novih slučajeva u prethodnih 6 dana, zatim u Lebanu gde je 8 novoobolelih - ukupno 30. U Bojniku su zabeležena 3 nova slučaja, od početka epidemije zaraženo je 27, dok je u poslednjih 6 dana samo jedan novooboleo u Vlasotincu - ukupno 111. Nije bilo novih potvrđenih slučajeva na teritoriji Medveđe gde je broj obolelih i dalje 4.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, leči se 128 pacijenata, od kojih su 59 radnika "Jure".

Od poslednjeg izveštaja iz Bolnice je sa lečenja otpušteno 11 pacijenata, primljeno 8 novih i nije bilo upućivanja pacijenata za Klinički centar Niš - kaže Cvetanović.

Do sada je 410 ljudi izlečeno, iz leskovačke Bolnice otpušteno 263, a iz privremenih bolnica 147.

Testirano je još 8.253 građana na nivou okruga, odnosno 575 u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: