Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 18. 9. 2017.

| Servisne informacije

Od srede počinju restrikcije vode u Svrljigu

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
vodosnabdevanje foto aleksandar kostic
Grad će biti podeljen u dve grupe isključenja, naizmenično, po 24 sata; Ilustracija; foto: A. Kostić

Zbog znatno smanjene izdašnosti izvorišta iz kojih se Svrljig snabdeva pijaćom vodom, iz JKSP "Svrljig" saopšteno je da od 20. septembra počinju restrikcije kako bi i stanovnici u višim naseljima, nakon par dana nestašice, bar povremeno imali vodu.

Svrljig će biti podeljen u dve restriktivne grupe koje, naizmenično, neće imati vodu po 24 sata, a tačan raspored biće objavljen na sajtu "Komunalca".

Direktor Jovan Đorđević kaže da su nenamenska potrošnja, ali i višemesečna suša učinili svoje i da je vode na izvorištima sve manje.

4. jula smo imali 17,92 litara dotoka vode u sekundi, dok 18. septembra imamo svega 5,48 litara. Ipak, za normalno funkcionisanje neophodno je bar 13 litara dotoka u sekundi - kaže Đorđević.

Pomoćnik predsednice Opštine Igor Davidović kaže da je Opštinsko veće dalo saglasnost za restrikcije, a da će se sada početi i sa rigoroznim kontroloma od strane komunalne inspekcije za nenamensku potrošnju vode. 2 Djorjevic i Davidovic konferencija povodom restrikcija FOTO A.K. Đorđević i Davidović saglasni da je neophodna i veća kontrola nenamenske potrošnje; foto: A.K.

U naredna 2 meseca pokušaćemo da obezbedimo još 2-3 litra sekundarnog protoka i radićemo na pronalaženju novih količina vode kako bi konačno stavili tačku na problem vodosnabdevanja - kaže Davidović.

Ako bude još većih problema, Davidović kaže da će zasedati Štab za vanredne situacije i da će u tom slučaju, pored već angažovane cisterne "Komunalca", biti uključene i cisterne "Naissusa" kako bi svi građani imali vodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dak Dak

    20:24 // 19. 9. 2017.

    Pa vec nema vode u prvomajskoj ,a jos nije sreda tako da me bas interesuje kako su to zamislili gospoda iz fotelja ,bitno se oni sam premestaju iz fotelje u fotelju da sto manje rade!!! cestitke od srca!!!

  • Мишко

    19:30 // 18. 9. 2017.

    Где је сад народни посланик или председница општине, да се обрате грађанима...

  • Bane

    17:19 // 18. 9. 2017.

    Od srede i onako najavljuju za kišu i zahladjenje, malo kasno ste se setili!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: