Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:11, 11. 8. 2019.

| Servisne informacije

Opet zaprašivanje protiv komaraca u Nišu, izbegavati prskane površine

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
komarac
Peta tura uništavanja komaraca; foto: ilustracija: flickr/Tom

U ponedeljak i utorak, 12. i 13. avgusta, na području Niša biće obavljen 5. tretman suzbijanja odraslih formi komaraca, a iz preduzeća koje obavlja ovo zaprašivanje upozoravaju da građani ne treba da u vreme prskanja borave na tim lokacijama, niti da izvode kućne ljubimce. Osim toga, pčelari treba da zaštite pčelinja društva.

Ekipe preduzeća Sanit M&M prskaće u ponedeljak od 5 do 9 sati parkove, ulice i kej na području Opštine Medijana, kao i zelene površine u Niškoj Banji. Od 18 do 21 sat prskaće na teritoriji Opštine Palilula.

U utorak će od 5 do 9 sati tretmani biti obavljani na zelenim površinama u opštinama Crveni Krst i Pantelej, a u večernjim satima, od 18 do 21 sat na teritoriji Medijane.

Raspored:

Ponedeljak, 12. jul - od 5 do 9 sati

Opština Medijana: parkovi Sveti Sava, Čair, na Trgu kralja Aleksandra, u ulicama Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića, stari park pored Nišave, zeleni deo između Gabrovačke reke i tržnog centra „Roda“, uređeni deo keja Nišave od Kamenog do mosta Mladosti, delovi

pored reke sa gustom vegetacijom, dvorišta Saborne crkve i crkve sv.Tri Jerarha u Brzom Brodu i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama Sv.Vasilija Ostroškog.

Opština Niška Banja: centralni park u Niškoj Banji i drvored na šetalištu, park ispred hotela “Zelengora” i šetačke staze iznad hotela i dvorište hrama „Sv. Vrača Kozme i Damjana“ u naselju Nikola Tesla.

-od 18 do 21 sat

Opština Palilula: spomen park Bubanj, park kod Železničke stanice i preko puta, park Šumice, potez oko Starog groblja, dvorište Svetinikolske crkve, delovi sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima i naselja Milka Protić, Delijski Vis i 9.maj i drvoredi u ulicama

Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, Gabrovačka reka, Gabrovački put, Marina Držića, Višegradska, Zetska i Generala Šturma, deo grada na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji, zeleni deo između Božidarčeve i Njegoševe i travnate površine duž Čairske ulice.

Utorak, 13. avgust - od 5 do 9 sati

Opština Crveni Krst: parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, uređeni deo keja Nišave od Kamenog mosta do mosta Mladosti, naseljeŠljaka i Bulevar Nikole Tesle, akademsko naselje Stevan Sinđelić, 12.februar bedem i Sarajevska ulica.

Opština Pantelej: izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, sprudište kod vodozahvata JKP Naissus, dvorište „Crkve sv. Pantelejmona“, dvorište doma učenika u Ulici Kosovke devojke,uređeni deo Keja Nišave od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvoredi u ulicama II Proleterske brigade, Knjaževačka, Pantelejska, Kosovke devojke, Vase Pelagića, Somborski bulevar i Bulevar Medijana.

-od 18 do 21 sat

Opština Medijana: drvoredi u ulicama Bulevar Nemanjića, 7.juli, Bulevar dr Zorana Đinđića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa, Stevana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija,Trg 14.oktobar, Trg Pavla Stojkovića, Prijezdina, Hajduk Veljkova, Ratka Vukičevića, Vizantijski Bulevar, Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Nikole Pašića, Nade Tomić, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ana

    18:57 // 12. 8. 2019.

    Da li neko planira zaprašivanje komaraca u Naselju Ratko Jović, dvorište i zelenilo pored škole Ivo Andrić. Toliko je komaraca u ovom delu da se ne može izaći u dvorište u toku večeri. Apelujemo na nadležne da se zaprašivanje što pre uradi zbog zdravlja, pre svega dece.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: