Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 19. 5. 2021.

| Servisne informacije

Opština Medijana: Počelo da radi 10 javnih česama, ostale čekaju popravku i nove analize vode

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
česme
Voda konačno potekla; foto: Opština Medijana

Nakon što su dobili potvrdu iz JKP Naissusa o fizičkoj i hemijskoj ispravnosti vode, 10 javnih česama na području Opštine Medijana su puštene u rad, kažu iz GO Medijana. Preostale česme na području najveće niške opštine su i dalje bez vode, neke zbog, kako navode, neispravnih instalacija i oštećenja, dok česma kraljice Natalije čeka završetak rekonstrukcije Trga.

Za razliku od 2018. i 2019. godine, ove godine se sa otvaranjem javnih česmi zakasnilo, iako nije bilo vanrednog stanja zbog korone, niti bilo kakvih mera koje bi zabranile njihov rad. Vode od jutros konačno ima na česmama na području Medijane na kojima je potvrđena fizička i hemijska analiza ispravnosti.

To su česma pored opštine Medijana, česma iza TC "Zona 2", Ktitor u Duvaništu, česma kod Mesne kancelarije u Brzom Brodu, na Keju 29. decembar, na Trgu Stevana Sremca, Trgu kralja Aleksandra, na Trgu Pavla Stojkovića, Trgu Patrijarha Pavla i javna česma na Trošarini, kod Spomenika "Ćele-Kula" - navode iz Medijane.

Međutim, za česmu "Krst" u Parku Svetog Save i česmu "Bure" na Palilulskoj rampi, biće ponovljena analiza, jer, kako navode, prvobitni rezultati su pokazali zamućenost vode koja je veća od predviđene. česme "Puž" i dalje bez vode; foto: JV

Česma "Bure" je u međuvremenu i oštećena tako da će pre puštanja u rad morati da se popravi. Prema informacijama koje smo dobili iz JKP "Naisus" puštanje u rad česme na centralnom gradskom trgu, česme kraljice Natalije, zavisiće od završetka rekonstrukcije Trga - dodaju iz Opštine.

Situacija je ista i kada je reč o česmi "Puž", "Doninoj česmi", kao i onoj kod fontane u Čairskom parku, te zbog neispravnih instalacija sa njih još nije potekla voda. Iz Opštine dodaju da je u toku provera ispravnosti vode za još četiri česme - Trebinjska, česma na Trgu 14. oktobar, česma kod Stare Srbije i u Brzom Brodu.

Podsetimo, većina javnih česama u Medijani podignuta je 2013. i 2014. godine u okviru projekta "17 česama za 17 vekova Milanskog edikta“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Žedan

    22:14 // 19. 5. 2021.

    Zasto se svake godine natezemo oko pocetka rada javnih cesama i zasto se ne odredi datum, a provera ispravnosti vode uradi blagovremeno, recimo po zavrsetku mrazeva 1. april.

  • Čudesni dribling

    14:46 // 19. 5. 2021.

    Neću se bakćem s 10 češme, šta je s 54 fontane što obeća Vučić samo u Beogradu, na stotine po Srbiji?!

    • Des - pot

      16:37 // 19. 5. 2021.

      Sve ti nešto nije potaman.Dosta su ti 10 česme.Ko će da održava tol'ke fontane?Znaš li ti kol'ko to košta.Neki dan objaviše cifru,a ti se se isčuđavao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: