Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 10. 7. 2020.

| Servisne informacije

Petnaesta žrtva korona virusa u Pirotskom okrugu

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pirot
Ukupno 15 preminulih; foto: Lj. F.

Dvanaest pozitivnih na kovid i jedna preminula osoba, najnoviji je bilans epidemiološke situacije u Pirotskom okrugu prema podacima Zavoda za javno zdravlje.

Od poslednjeg preseka, pirotskom Zavodu su dostavljeni rezultati za 34 uzorka koji pokazuju da je 11 građana zaraženo kovidom, dok se za 1 uzorak ponavlja testiranje.

Juče, 9. jula je umrla jedna osoba iz Pirota kod koje je potvrđena kovid infekcija. Osoba je starosti 86 godina sa hroničnim bolestima - saopštavaju iz Zavoda.

Prema dostupnim informacijama, ovo je 15. preminuli od kovida u okrugu.

Najviše novozaraženih je u Pirotu - 10, dok je i dvoje Belopalančana pozitivno na kovid. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i Babušnici je nešto stabilnija i nema novih slučajeva pozitivnih na kovid.

Od 10. juna do 9. jula registrovano je 84 laboratorijski potvrđenih novoobolelih osoba iz 68 porodica. Među potvrđenima su osobe zapošljene u različitim ustanovama i firmama, radno aktivno stanovništvo, omladina i deca. Svi potrđena na kovid su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovih porodica - kažu u Zavodu

Kako dodaju iz ove zdravstvene ustanove klinička slika kod većine obolelih je laka ili srednje teška, a trenutno su 3 pacijenta hospitalizovana u KC Niš i u stabilnom su stanju. Za poslednjih mesec dana 5 pacijenta su oporavljena i otpuštena sa bolničkog lečenja.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 240 osoba pozitivnih na kovid - u Pirotu 171, Babušnici 29, Beloj Palanci 38 i Dimitrovgradu 2.

Juče je testirano 24 uzorka, a za ranije uzetih 25 se čekaju rezultati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tigrovac

    15:46 // 10. 7. 2020.

    Mi u tigru od velike vrucine ne nosimo maske,samo cekamo zarazu a radimo i subote.

  • Tražim odgovore od Brnabićke

    12:03 // 10. 7. 2020.

    Da li ovde pomaže digitalizacija? Šta bi sa lečenjem krvnom plazmom? I šta bi sa testom na antitela na 17.000 ispitanika? Da li postoje antitela, koliko traje imunitet, da li može dva puta da se zarazi, dajte bavite se malo istraživanjem, ne samo statistikom i iznošenjem brojeva. Kome ste dali lovu za sero-ološke testove koji su netačni,uglavnom negativni te ljudi lažno ubedjeni da nemaju virus.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: