Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 27. 7. 2020.

| Servisne informacije

Peto ovogodišnje prskanje komaraca u utorak i sredu u Nišu

Autor:Lj. J.Izvor:Južne vesti
Komarac mrtav
U slučaju lošeg vremena, tretman se ponovo odlaže; ilustracija: flickr/Toshiyuki IMAI

Radnici preduzeća Sanit M&M će peti put ove sezone uništavati odrasle forme komaraca, a prskanje će biti organizovano u svih pet opština Niša u utorak, 28. jula i sredu, 29. jula. Na terenu će biti od 5 sati, a kako kažu u ovom preduzeću, građani u vreme tretmana ne bi smeli da borave na tim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice, iz preduzeća Sanit M&M pozivaju građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce.

Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog - kažu u ovom preduzeću.

Ukoliko građani imaju neka pitanja u vezi sa uništavanjem komaraca mogu da ih kontaktiraju na brojeve 018-258-019 i 018-243-876.

Podsetimo, Nišlije se redovno žale da ih napadaju komarci, a stručnjak je procenio da će to potrajati još oko dve nedelje.


Raspored prskanja:

  • Utorak, 28. jul:

Od 5 do 9 sati ujutru Niška Banja: centralni park u Niškoj Banji i drvored na šetalištu, park ispred hotela "Zelengora" i šetačke staze iznad hotela i dvorište hrama "Sv. vrača Kozme i Damjana" u naselju Nikola Tesla.

Od 5 do 9 sati ujutru Medijana: parkovi Sveti Sava, Čair, na Trgu kralja Aleksandra, u ulicama Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića, stari park pored Nišave, zeleni deo između Gabrovačke reke i tržnog centra "Roda", uređeni deo keja Nišave - od Kamenog do mosta Mladosti, delove pored reke sa gustom vegetacijom, dvorišta Saborne crkve i crkve "Sv. tri Jerarha" u Brzom Brodu i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama "Sv. Vasilija Ostroškog", drvoredi u ulicama Bulevar Nemanjića, 7.juli, Bulevar dr Zorana Đinđića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa, Stevana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija, Trg 14.oktobar, Trg Pavla Stojkovića, Prijezdina, Hajduk Veljkova, Ratka Vukićevića, Vizantijski Bulevar, Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

Od 18 do 21 sat Palilula: spomen-park Bubanj, park kod Železničke stanice i preko puta, park Šumice ,potez oko Starog groblja, dvorište Svetinikolske crkve, delovi sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima i naselja Milka Protić, Delijski Vis i 9. maj i drvoredi u ulicama Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, Gabrovačka reka, Gabrovački put, Marina Držića, Zetska, Generala Šturma i Dušana Popovića, deo grada na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji, zeleni deo između Božidarčeve i Njegoševe i travnate površine duž Čairske ulice.

  • Sreda, 29. jul:

Od 5 do 9 sati ujutru Crveni Krst: parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, uređeni deo keja Nišave od Kamenog mosta do mosta Mladosti, naselje Šljaka i Bulevar Nikole Tesle –akademsko naselje Stevan Sinđelić, 12. februar bedem, Sarajevska ulica, Humska ulica i ulica Vazduhoplovaca.

Od 5 do 9 sati Pantelej: izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, sprudište kod vodozahvata JKP Naissus, dvorište Crkve sv. Pantelejmona, dvorište doma učenika u Kosovke devojke, uređeni deo keja Nišave od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvoredi u ulicama II Proleterske brigade, Knjaževačka, Pantelejska, Kosovke devojke, Vase Pelagića, Somborski bulevar i Bulevar Medijana i strelište Malča.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    23:16 // 27. 7. 2020.

    Zasto ne prskaju iz aviona kao sto rade u Beogradu? Ovo preduzeće vec par godina prska protiv komaraca i nista. Sve je gore i gore

  • zoran

    17:14 // 27. 7. 2020.

    Imam 61 godinu i nikada do juče nisam imao problema sa ubodima komaraca.Crvenilo,svrab,otok i završio kod lekara.Ovo su neki novi komarci.

  • LE

    14:25 // 27. 7. 2020.

    Samo da vam ne prskaju ko nama u Leskovac, još više se pojaviše posle prskanje.Čista prevara

    • Smuk

      15:58 // 27. 7. 2020.

      @LE : Ako te faraon čuje ili pročita... ima da izedeš ćotek !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: