Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:56, 31. 10. 2022.

| Servisne informacije

Piroćanci i Leskovčani dočekali početak grejne sezone, radijatori u Vranju topli samo ujutru

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Grejannje, radijator
Vranjancima na početku grejne sezone radijatori topli samo od 6 do 9 sati; foto: JV/M. M.

Grejna sezona u Leskovcu, baš kao što je i najavljeno i bez obzira na spoljne temperature, počeće od sutra, 1. novembra, potvrdio je gradonačelnik Goran Cvetanović. Posle toplih proba, sa grejanjem se počelo i u Pirotu, dok će Vranjancima radijatori biti topli na početku grejne sezone samo ujutru, od 6 do 9 sati.

Usled krize sa energentima, lokalne samouprave na jugu su na predlog Vlade odlučile da pomere početak grejne sezone, a nakon što su od prošle nedelje radijatori topli u Nišu, oni će od sutra biti topli i u stanovima svih Leskovčana koji su priključeni na centralno grejanje.

Bez obzira ne temperature, baš kao što smo najavili, probe kreću. Visoke temperature prethodnih 15 dana su nam pomogle da kao država uštedimo 50 miliona evra, što vam dovoljno govori. Takođe, baš kao što smo i najavili, računi za oktobar biće umanjeni - rekao je Cvetanović.

Posle toplih proba sa kojima se u Pirotu otpočelo 19. oktobra, u tom gradu je 30. oktobra i zvanično počela grejna sezona, dok će Vranjanci, po rečima gradske većnice Danijele Milosavljević, grejanje imati samo po 3 sata.

Izvršene su tople probe kod fizičkih i pravnih lica i od danas je počelo grejanje i to u trajanju od po 3 sata, u intervalu od 6 do 9 ujutru, s obzirom da su jutarnje temperature veoma niske. Za početak grejne sezone postoji dovoljna količina mazuta za nesmetano grejanje objekata priključenih na daljinski sistem grejanja na teritoriji grada Vranja - rekla je gradska većnica.

Da će grejna sezona, bez obzira ne temperature, početi krajem oktobra i početkom novembra, tokom prošlenedeljne posete Vlasotincu najavio je i predsednik Aleksandar Vučić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • dada

    01:59 // 1. 11. 2022.

    U Nisu je zvanicno krenula grejna sezona 28.10, zbog toga sto je po proceni vlasti napolju toliko toplo da mozemo na letovanje da idema, a ja se ceo oktobar grejem na klimu...a iako je grejna sezona "krenula" pre 4 dana, ja radijatore mogu kao frizider da koristim, koliko su hladni

  • grrrr

    19:52 // 31. 10. 2022.

    Ma šta umanjena treba za mesec Oktobar da bude racun 0,00 jer placam celu godinu po 7.500x12 sto znaci 16 dana bez grejanja 7.500 din manje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: