Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 14. 5. 2020.

| Servisne informacije

Počela akcija besplatnog sakupljanja kabastog otpada u Nišu

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
otpad
Iako je zabranjeno, ima Nišlija koje ostavljaju nameštaj kraj kontejnera; foto: čitalac

Nišlije koje žele da bace kabasti otpad poput starog nameštaja, stare stolarije ili uređaja, to mogu učiniti tako što će pozvati JKP Mediana i obavestiti ih i zakazati termin, a radnici ovog javno-komunalnog preduzeća će doći na adresu i preuzeti otpad. Ovu akciju Mediana je započela ove nedelje i trajaće do kraja leta.

Iz Mediane podsećaju da je kabasti otpad onaj koji je zabranjeno bacati u kontejner ili pored njega, jer oni nisu predviđeni za to, te ih ubacivanje glomaznih stvari može oštetiti.

Kabasti otpad JKP Mediana Niš odvozi dolaskom na vašu adresu, dovoljno je samo da zakažete uslugu koja je besplatna. Sve informacije možete dobiti na telefone 018/250125 i 0800/018002 (besplatan poziv sa fiksne mreže) - poručuju iz JKP Mediana.

Dodaju da će odvoz kabastog otpada biti po danima podeljen na 5 niških gradskih opština. Ponedeljkom će biti odvožen otpad iz domaćinstava u opštini Medijana, utorkom u Panteleju, sredom u Paliluli, četvrtkom u GO Crveni krast, a petkom u Niškoj Banji.

Iz JKP Mediana kažu i da je i građevinski šut i zemlju takođe zabranjeno bacati u kontejner ili pored, a da je odlaganje ove vrste otpada besplatno za građane na gradskoj deponiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petarleskovac

    21:40 // 15. 5. 2020.

    Blago Nislijama,ja vec par godina nikako da izbacim stare krevete jer iz leskovackog PORR-WERNER & WEBER-LESKOVAC mi kazu da je mnogo skupo da odvezu takvu vrstu otpada

  • Yolo

    09:51 // 15. 5. 2020.

    Ja glasam za izbore na svaka 3 meseca.

  • Mirjana Stamenkovic

    08:02 // 15. 5. 2020.

    Samo da vas zamolim da pitate gospodu iz Medijane zasto akcija ne vazi za seoska prigradska mesta koja redovno placaju odvoz smeca, pa ce morati da izbace kabast otpad negde u okolini a onda cemo svi da konentarisemo divlje deponije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: