Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:37, 15. 10. 2018.

| Servisne informacije

Počela grejna sezona, hladni radijatori onima koji nisu platili struju za podstanice

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Toplana dimnjak
Temperatura u stanovima treba da bude 19 do 22 stepena; Foto: JV/V. Milić

I kalendarski je počela grejna sezona, a kako navode iz Gradske toplane, osim kotlarnice Somborska, svi toplotni izvori su jutros startovali na vreme. Radijatori bi trebalo da budu topli od 6 do 22 sata, ukoliko spoljna temperatura zahteva, kako bi u prostorijama bilo oko 20 stepeni.

Zbog toga, kako ističu iz Toplane, režim rada zavisiće isključivo od spoljašnje temperature.

Režim rada toplotnih izvora će zavisiti isključivo od spoljne temperature vazduha, tako da u svakom trenutku u prostorijama krajnjeg kupca bude propisana temperatura od 20 °C sa dozvoljenim odstupanjem od -1 °C do +2 °C - navode iz Toplane.

Uslužni centar Toplana Sve nepravilnosti korisnici mogu da prijave u Uslužnom centru u Blagoja Parovića; Foto: JV/V. Milić Sve probleme u isporuci toplotne energije, dodaju, građani mogu da prijave na telefone 018/4239-188 i 0800/200-018, kao i u Korisničkom servisu Toplane u Ulici Blagoja Parovića, koji od oktobra radi svakog radnog dana od 7 do 19 sati, kao i subotom od 8 do 13 sati.


Ko je bio bez grejanja prvog dana sezone?

Kotlarnica Somborska zbog, kako su i ranije kazali, administrativnih problema oko prelaska sa mazuta na gas, i dalje nije u funkciji, a iz Toplane nisu precizirali kada će ti problemi biti rešeni.

Osim korisnika koji su povezani na ovaj toplotni izvor, grejanje nemaju oni koji nisu platili struju za zajedničku potrošnju, te ih je Elektrodistribucija isključila.

Tako će bez grejanja biti Dušanov bazar, korisnici u Mije Petrovića 4 i 4a, Vizantijski bulevar 12, Nade Tomić 16, Učitelj Milina 20, Sestre Baković 18, Nikole Kopernika 40 do 46, Radnih brigada 1 do 11, Bulevar dr Zorana Đinđića 109 do 117, Božidarčeva 26, 7. juli 28A i II proleterske brigade 20 i 22.

U ovim objektima JKP Gradska toplana nije u mogućnosti da isporučuje kvalitetnu isporuku toplotne energije, tako da je potrebno da upravnici stambenih zajednica uzmu učešće u rešenju ovog problema i izmire svoja dugovanja prema Elektrodistribciji - saopštili su iz Toplane.

Zbog havarije na toplovodu, dodaju, bez grejanja će, do sutra u toku dana, biti korisnici u Dragiše Cvetkovića 28A, 28B, 28C, 30, 32A, 32B, 47 i 47A.

Inače, poslednjih nedelju dana grejanja je bilo prepodne, jer su bile niske temperature.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    09:11 // 18. 10. 2018.

    Koliko vidim i danas su hladni radijatori, samo me zanima kome idu te pare koje se ustede kada se nedelju dana ne greje ceo grad????

  • Neznani junak

    17:19 // 15. 10. 2018.

    Neispravni radijatori prijavljeni call centru pre i tokom toplih proba a danas i tokom pocetka grejne sezone......, kazu: ne grejemo: danas je toplo????

  • Mara

    16:11 // 15. 10. 2018.

    Nema sa toplanom sale

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: