Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:40, 13. 5. 2020.

| Servisne informacije

Počele onlajn prijave za 100 evra, ali sajt Uprave za trezor radi sa poteškoćama

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Aktivno prebivalište jedan od uslova; foto: flickr.com/Jernej Furman
Aktivno prebivalište jedan od uslova; foto: flickr.com/Jernej Furman

Jutros u 6 sati počele su prijave punoletnih građana za 100 evra pomoći, a sajt Uprave za trezor radi sa poteškoćama, tačnije, da bi se prijavili građani moraju biti uporni u "rifrešovanju" stranice. Jedna Nišlijka kaže da je jutros uspela da se prijavi i da prijava ide brzo, dok se pojedini žale da ne mogu pristupiti sajtu.

Dva dana pre najavljenog datuma počelo je prijavljivanje za pomoć od 100 evra, odnosno - počeo je da radi sajt Uprave za trezor, rekao je ministar finansija Siniša Mali za RTS.

Od danas svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji moći će već da se prijave preko sajta Uprave za trezor. Dva dana pre neo što smo planirali uspeli smo da osposobimo sajt. Pozivam sve građane Srbije da tu priliku iskoriste. U petak, kao što smo i obećali, krenuće sa radom i kol-centar, a tada ćemo objaviti i broj telefona na koji će građani moći da se prijave. Pozivam da jednu lepu stvar građani od danas iskoriste - kaže Mali.

prijava za 100 evra sajt trezora koji radi Neki su uspeli jutros da se prijave; foto: printscreen

Međutim, mnogi građani su nakon gostovanja Siniše Malog u jutarnjem programu RTS-a pokušali da se prijave za pomoć, ali retki su i uspeli jer sajt često "puca".

Nekoliko puta sam "rifrešovala" sajt Uprave za trezor i na kraju uspela. Potrebno je samo da se upiše broj lične karte i matični broj, kao i da se izabere banka i to je to - kaže jedna Nišlijka.

sajt uprave za trezor ne radi Česta slika prilikom pokušaja prijave; foto: printscreen

Drugi, kako kažu, nisu uspeli da se prijave.

Nadam se da ću uspeti, znam da imamo vremena, ali voleo bih da što pre to završim - kaže jedan Nišlija.

Kako kaže Siniša Mali, od petka kreće i isplata 100 evra za penzionere i one koji primaju novčanu socijalnu pomoć.

Nema potrebe da se prijavljuju, za njih se isplaćuje po automatizmu. Isplata kreće već u petak. Lepa vest za naše penzionere, naročito za one koji imaju najniže penzije - kaže Mali.

Prijava za pomoć, kako kaže Mali, otvorena je do 5. juna.

Ispalata će ići sukcesivno, na svakih pet dana ćemo isplaćivati građane. Oko 60 milijardi dinara smo planirali u budžetu. Obećanje koje smo dali pre par nedelja smo i ispunili - dodaje ministar finansija.

Podsetimo, ova pomoć je deo paketa za oporavak privrede i pomoć građanima koji je Vlada Srbije usvojila u sklopu borbe sa pandemijom koronavirusa.

Detaljne informacije pronađite - ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Iiic Dobrila

    15:19 // 15. 5. 2021.

    100e

  • Mladen Stanković

    07:02 // 28. 4. 2021.

    Prijavio sam se za milijardu eura,i servis nije prihvatio,po meni je bolje da se omogući svakom gradjaninu umesto 100e po milijardu eura za bolji razvitak društva.

  • Snezana Jankovic

    18:03 // 12. 6. 2020.

    Prijavila sam se za 100e .podaci nisu ispravni .proverila sam lk u ljermantovoj sve je u redu..poslala mejl u bazi podataka u palati srbije i validna je lk do 2025 .trezor mi na mejlove neodgovara a reklamacije sam poslala dosta.o cemu se ovde radi.hvala.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: