Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 8. 5. 2020.

| Servisne informacije

Počele sa radom zelene pijace u Medveđi

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
povrće pijaca ilustracija
Prodavci i kupci u obavezi da nose maske i rukavice, Ilustracija; Foto: B. S.

Iako je Opštinski štab za vanredne situacije u Medveđi nekoliko puta donosio, pa povlačio odluku o puštanju u rad zelenih pijaca, prodavci su ovog četvrtka ipak imali prve mušterije. Prema rečima građana, ponuda je dobra, a prodavci nose neophodnu zaštitnu opremu.

Među prvim opštinama koje su zabranile rad zelenih i robnih pijaca, kako bi se sprečilo širenje virusa korona, jeste Medveđa, a među poslednjima je što se tiče otvaranja. Bojazni je bilo jer su prodavci na zelenoj pijaci uglavnom iz Leskovca, Vlasotinca i Lebana, gde je veliki broj zaraženih koronom. Sada je situacija povoljnija, te su pijace počele sa radom.

Kako kažu građani, prodavaca i kupaca na pijaci ima, a svi su u obavezi da nose maske i rukavice.

Kod nas je pijačni dan četvrtkom i svima nam je donekle nedostajalo da odemo, kupimo šta nam treba i ispričamo se jedni s drugima. U početku je bilo straha da se virus ne proširi, ali sad je situacija smirenija, a i ljudi se odgovorno ponašaju. Prodavci nose maske i rukavice, kao i kupci i svi se trude da drže distancu - kažu građani.

Pijace u Medveđi rade četvrtkom od 7 do 15 sati, a Javno-komunalno preduzeće Obnova u obavezi je da redovno dezinfikuje pijačni prostor.

Prema poslednjim informacijama, u Medveđi je četvoro obolelih od korone, a virus je u ovaj kraj donela žena iz Beograda koja je bila u poseti porodici.

Podsetimo, u Medveđi su, nakon ublažavanja mera, otvaranje pijaca odložili, zatim doneli odluku da poljoprivrednici mogu prodavati svoje proizvode, koju su nakon jeog dana povukli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: