Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:34, 18. 10. 2022.

| Servisne informacije

Počele tople probe u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Toplana Niš
Radijatori topli od jutros; foto: JV / Ljubica Jocić

U ponedeljak su iz Gradske toplane najavili da će konačno krenuti tople probe, u utorak ujutru u većini stanova u Nišu radijatori su bili topli ili mlaki. Oni kod kojih još nije počela topla proba, mogu prijaviti dežurnoj službi na brojeve 018/42-39-188 i 0800/200-018.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas u Nišu je minimalna temperatura od 2 stepena, a očekuje se maksimalna temperatura od 23 stepena. Hladno jutro mnogi su dočekali sa toplim radijatorima. Direktor Gradske toplane Predrag Milačić najavio je juče da će početi probe, ali se još ne zna kada će početi grejna sezona.

Još uvek nije doneta konačna odluka o zvaničnom startu. Ovih dana ćemo imati tople probe u jutarnjim časovima - kratko je odgovorio Milačić.

Oni kojima su radijatori i dalje hladni, a korisnici su usluga Toplane u Nišu, mogu prijaviti kvarove na kućnim grejnim instalacijama, curenje i uputiti reklamacije na kvalitet grejanja.

Vaše reklamacije na kvalitet grejanja možete prijaviti u periodu od 7 do 22 sata svakog dana, računajući i dane vikenda. Za hitne intervencije, poput curenja na grejnim instalacijama, službe Gradske toplane dežurne su 24 sata. Na svaki poziv odgovorićemo u najkraćem mogućem roku, jer naš cilj su topli stanovi i zadovoljni korisnici - kažu u Toplani.

Broj telefona dežurne službe je 018/42-39-188 i besplatni telefonski broj 0800/200-018

    Podsetimo, početak grejne sezone u Srbiji ove godine je odložen, zvanično zbog visokih temperatura, ali i uštede.

    Zato do kraja oktobra toplane u Leskovcu, Vranju i Pirotu neće raditi, a prvo će stanovi biti topli Piroćancima, jer 27. oktobra počinju tople probe, a 3 dana kasnije i zvanična sezona grejanja.1. novembar je dan kada tople radijatore mogu da očekuju Leskovčani i Vranjanci.

    Predrag Milačić je ranije rekao da ako odluka države o odlaganju početka grejne sezone ne bude doneta, da će 15. oktobra Gradska toplana početi sa radom, ali se to nije desilo. Premijerka je objasnila da nema potrebe za grejanjem kada su dnevne temperature napolju oko 20 stepeni, ali i da lokalne samouprave same donose odluku o početku grejne sezone.

    Podeli sa prijateljima
    Povezane teme:
    Komentari
    Poslednji komentari
    • Deagan Petrov

      09:31 // 19. 10. 2022.

      Toplana greje 6 meseci, korisnici plaćaju 12 meseci.Dali za 15 dana negrejanja mi nećemo platiti jedan mesec jer naše stanove grejemo strujom.Ako toplane štede i ne greju ispašće da mi platimo dva puta.Pozdrav svima.

    • Dack

      11:59 // 18. 10. 2022.

      Tako treba.Toplo

    • Ivan

      11:32 // 18. 10. 2022.

      Evo rešenja kako da nam stignu računi sa punim iznosom za plaćanje!

      • Dack

        12:00 // 18. 10. 2022.

        Plačaš po utrošku o čemu pričaš

    Pošalji komentar:

    Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

    Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

    Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

    Došlo je do greške pri dodavanju komentara
    Preostalo ti je 400 karaktera

    Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

    Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

    Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

    Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

    KOMENTAR DANA

    Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

    Dragan čitalac

    Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

    Pronađite nas na: