Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 3. 7. 2013.

| Servisne informacije

Počelo potipisivanje ugovora uz otpis kamate

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
objedinjena-naplata.jpg
Zgrada "Objedinjene naplate", foto: jkponnis.rs

“Objedinjena naplata” otpočela je u ponedeljak 1. jula akciju sklapanja ugovora sa socijalno ugroženim Nišlijama koji imaju dugovanja za komunalije.

Kako je ranije najavljeno akcija otplate dugovanja na rate bez kamate trajaće do kraja avgusta, a ugovore sa “Objedinjenom naplatom” moći će da sklope svi koji se nalaze na evidenciji niškog centra za Socijalni rad „Sveti Sava“.

- Za sklapanje ugovora potrebno je sa sobom poneti rešenje Centra za socijalni rad ''Sveti Sava'' o materijalnoj pomoći ili potvrdu o visini socijalne sigurnosti (izdaje Centar - kancelarija broj 9), fotokopiju lične karte i novac za prvu ratu (10% od visine materijalnog davanja/subvencije) - stoji u saopštenju “Objedinjene naplate”.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pojasnio je jednoj od prošlih sednica Gradskog veća da bi otpis kamate trebalo da prepolovi ukupan duga Nišlija za komunalije.

- Otpis kamata je u iznosu od 23 miliona, a plaćanje dugovanja od 26 miliona dinara moći će da se obavlja u ratama – pojasnio je tada gradonačelnik Niša.

Neizmirene obaveze koje se mogu otpisati na rate su obaveze prema rešenju o izvršenju, pravosnažne presude i pristigle neizmirene obaveze. Kamata po bilo kom osnovu, ne bi trebalo da se zaračunava za sve vreme trajanja ugovorne obaveze i bila bi otpisana sa isplatom zadnje rate.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • etemovic nebojsa

    17:49 // 9. 12. 2016.

    Zeleo Sam da pitam, Kako je moguce da racun za komunalije stigne iako je On vec t.j.uplacen.Ja sam uplatio otprilike 10avgusta racun koji sam dugovao i to unapred to jest i vise(do kraja decembra),ukljucujuci cak sa naplatom.cekam vas odgovor .unapred se zahvaljujem

  • Aleksandar

    22:01 // 3. 7. 2013.

    A koje vec potpisao Ugovor u januaru, kad nisu hteli da otpisu kamate, a nalazi se na evidenciji Centra za socijalni rad ''Sveti Sava'' ?

    • Goran Milosavljević

      11:24 // 4. 7. 2013.

      Сви који су потписали уговоре у периоду од 01.11.2012. до 31.01.2013. године, а налазе се у евиденцији Центра за социјални рад, могу склопити нови уговор (до 90) рата уз отпис камате.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: