Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 28. 5. 2018.

| Servisne informacije

Početkom juna u Nišu prskanje komaraca

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
komarci
U slučaju da bude loše vreme termini prskanja se pomeraju; ilustracija: flickr/Tom

Prva dva dana juna u periodima kada se bude prskalo protiv komaraca građani ne bi trebalo da izlaze na javne površine koje se tretiraju, a iz preduzeća koje suzbija ove insekte, ne preporučuju ni izvođenje ljubimaca. Prskaće parkove, trgove, kej, Tvrđavu, izletišta i druga javna mesta.

Kako su najavilji iz preduzeća Sanit M&M u petak 1. juna od 5 do 9 sati prskaće parkove Sveti Sava i Čair, Trg kralja Aleksandra, u ulicama Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića. Osim na ovim površinama, u centru grada prskaće i stari park pored Nišave, uređeni deo keja od Kamenog do mosta Mladosti i delove pored reke sa gustom vegetacijom. Uništavaće komarce i u dvorištima Saborne crkve i crkve u Brzom Brodu, kao i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Duvaništu.

Na teritoriji Opštine Crveni Krst prskaće komarce u Tvrđavi i ispred zgrade Banovine, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog mosta do mosta Mladosti i Bulevar Nikole Tesle – akademsko naselje Stevan Sinđelić i Sarajevsku ulicu.

Od 18 do 21 sat istog dana pod tretmanom biće izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, sprudište kod vodozahvata JKP Naissus, dvorišta Pantelejske crkve i Doma učenika u ulici Kosovke devojke, uređeni deo keja od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvoredi u ulicama II Proleterske brigade, Knjaževačkoj, Pantelejskoj, Kosovke devojke i izletišta na Kameničkom visu i Čegru.

Sutradan, 2. juna, kako najavljuju, od 5 do 9 sati uništavaće komarce duž drvoreda u ulicama: Bulevar Nemanjića, 7.juli, Bulevar dr Zorana Đinđića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa, Stefana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija. Prskaće i na trgovima 14.oktobar i Pavla Stojkovića, kao i u Prijezdinoj, Hajduk Veljkovoj, Ratka Vukičevića i na Vizantijskom bulevaru. Pod tretmanom u ovom periodu biće i ulice Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Nikole Pašića, Nade Tomić, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

U ovo doba prskaće i u centralnom parku u Niškoj Banji i drvorede na šetalištu, kao i u parku ispred hotela Zelengora i dvorištu hrama Svetog Vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla.

Od 18 do 21 sat, ekipe će biti u Spomen-parku Bubanj, parku kod Železničke stanice, na potezu oko Starog groblja. Prskaće i dvorište Svetinikolske crkve, kao i delove sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima i u naseljima Milka Protić, Delijski Vis i 9.maj. Pod tretmanom biće i drvoredi u ulicama Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, Gabrovačka reka, Gabrovački put, Marina Držića, Višegradska i Generala Šturma i deo grada na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji.

Iz firme koja obavlja ovaj posao obaveštavaju pčelare da zaštite pčelinja društva.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog - saopštili su iz preduzeća.

Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate informišu na telefone 018/258-019 i 018/243-876.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    04:08 // 29. 5. 2018.

    Napokon sad kad su nas izujedali

  • Mara

    21:08 // 28. 5. 2018.

    Kad više! ?povedoše nas sve od kad se priča p tome i nista komaraca krpelja koliko želite sramota

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: