Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 14. 7. 2019.

| Servisne informacije

Početkom sedmice prskanje protiv komaraca u Nišu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Komarac mrtav
U slučaju lošeg vremena, tretman se ponovo odlaže; ilustracija: flickr/Toshiyuki IMAI

Od ponedeljka 15. jula do srede 18. jula ponovo će se delovi Niša oko reka i bara prskati protiv komaraca, a u preduzeću zaduženom za ovu “operaciju” Sanit M&M kažu da nije potrebno preduzimati nikakve mere predostrožnosti, jer je preparat neškodljiv.

Ekipe će na terenu biti svakog dana od 8 sati ujutru, a ukoliko vremenske prilike budu ekstremno nepovoljne, prskanje će se obaviti prvog sledećeg dana.

Tretman će biti obavljen ekološkim preparatom na bazi regulatora rasta sa specifičnim dejstvom na larve komaraca.Preparat je neškodljiv za vodenu faunu i ostale organizme te ne iziskuje posebne mere predostrožnosti - kažu u niškom preduzeću.

Dodatne informacije vezane za ovaj tretman građani mogu dobiti pozivom preduzeća Sanit M&M na brojeve 018/258-019 i 018/243-876.

Kompletan raspored suzbijanja larvi komaraca:

Ponedeljak, 15. jul

Na teritoriji opštine Pantelej: priobalja Malčanske, Breničke, Matejevačke reke, Knezselskog potoka i Nišave (od uliva Jelašničke reke do Mosta mladosti)

Na teritoriji opštine Palilula: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka (do pruge), priobalje reke Nišave (od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu), priobalje Južne Morave (od ulaska u KO Gornje Međurovo do ušća sa Nišavom)

Utorak, 16. jul

Na teritoriji opštine Niška Banja: priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske i Nišave (od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod) i mrtvaja kod Niške Banje        

Na teritoriji opštine Medijana: priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka (od pruge do ušća), priobalje Nišave (od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda).

Sreda, 17. jul

Na teritoriji opštine Crveni Krst: priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave (od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu) i priobalje Južne Morave (od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava)

Na teritoriji opštine Palilula: Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cair

    18:04 // 14. 7. 2019.

    Cair je prepun komaraca. Pola sata setnje i dobijem nekoliko ujeda. Bilo bi dobro zbog dece prskati park Cair.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: