Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:11, 13. 2. 2023.

| Servisne informacije

Kreće pojačana kontrola vozača autobusa i teretnjaka, a zbog praznika i ostalih učesnika u saobraćaju

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
saobraćajna policija
Apeluju na vozače da poštuju propise; foto: Aleksandar Kostić

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja počinje danas, 13. februara i trajaće nedelju dana, saopštio je MUP, a kontrolisaće vozače autobusa i teretnih vozila, pre svega to da li poštuju radno vreme, kao i tahografe i prevoz tereta. Takođe će narednih dana saobraćajni policajci proveravati i da li ostali učesnici u saobraćaju poštuju propise jer se zbog Dana državnosti očekuju gužve na svim važnijim putnim pravcima.

Tokom međunarodne akcije koja je usmerena na otkrivanje prekršaja vozača autobusa i teretnih vozila, a za koju kažu da se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL, patrole će biti usmerene tamo gde je moguće najviše kršenja ovih propisa.

Poseban akcenat će biti stavljen na kontrolu poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kontrolu prevoza tereta, kao i kontrolu ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa - navode iz MUP-a.

Osim ove akcije, najavljuju da će Uprava saobraćajne policije narednih dana zbog državnog praznika više kontrolisati i sve ostale učesnike u saobraćaju.

Zbog Dana državnosti očekuju gužve na svim važnijim putnim pravcima u zemlji, pa će i saobraćajci više biti na terenu.

Aktivnosti u kontroli saobraćaja biće usmerene na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji direktno ugrožavaju bezbednost saobraćaja, u prvom redu upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, prekoračenje brzine, nepropisno preticanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa - pojašnjavaju.

Napominju da je samo od početka ove godine u saobraćajnim nesrećama poginulo čak 45 ljudi, a 1.334 je povređeno, pa apeluju na vozače da poštuju propise i budu odgovorni u saobraćaju i tako sačuvaju svoje i tuđe živote.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čarli

    13:42 // 14. 2. 2023.

    A radno vreme vozača taxi vozila, 12h šest dana u nedelji.

  • Top Gear

    23:46 // 13. 2. 2023.

    Realno, u Nišu pojačana kontrola saobraćaja traje već 2 godine. Presretači, policajci u civilu koji dojavljuju patrolama, civilni automobili sa radarom parkirani na skrivenim mestima... Ko je vozač zna o čemu pričam.

  • Pera

    15:57 // 13. 2. 2023.

    Za primedbe na rad policije, konjske zaprege po gradu, divljanje motora po gradu, bahatost vozača, pišite na mejl: [email protected]

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: