Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 2. 5. 2018.

| Servisne informacije

Počinje uništavanje krpelja u Nišu

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
krpelj
Upozoravaju da se ne izvode ljubimci tamo gde se prska protiv krpelja; foto: flickr.com/RagnhildBrosvik

Prvo ovogodišnje prskanje protiv krpelja u Nišu počinje u četvrtak, 3. maja, a insekti će se uništavati i sutradan, u petak, 4. maja, u parkovima i drugim travnatim površinama u niškim opštinama.

Kako su saopštili iz preduzeća “SANIT M&M” koje ove godine vrši dezinsekciju u Nišu, sezonu počinju 3. maja u Niškoj Banji, a prskaće u centralnom parku u ovoj opštini, ispred hotela “Zelengora”.

Istog dana će uništavati krpelje i na teritoriji Opštine Pantelej.

Izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, Kameničkom visu, kod spomenika na Čegru, kod Vrežinskog bazena, travnjak u Ulici Druge proleterske brigade, dvorište Crkve Svetog Pantelejmona, dvorište Doma učenika u Ulici Kosovke devojke, kao travnate površine keja Nišave - dodaju u preduzeću.

U Opštini Medijana će, kako kažu, prskati protiv krpelja parkove na Trgu kralja Aleksandra, na Obilićevom vencu, stari park pored Nišave, kao i travnate površine pored nišavskog keja, sve do naselja Nikola Tesla.

U petak, 4. maja ekipe preduzeća koje vrši dezinsekciju će, kažu, raditi u Opštini Crveni Krst, a krpelji će se uništavati u parkovima u Tvrđavi, ispred zgrade Univerziteta, kod keja i u naselju Šljaka.

Na teritoriji Palilule - spomen park Bubanj, park kod Železničke stanice, travne površine gradskog groblja, Minovog naselja, dvorište Svetinikolske crkve i potez oko Starog groblja - dodaju.

Tog dana će se dezinskecija ponovo obavljati u Medijani, ali ovog puta u parku Svetog Save i Ulici Nikole Pašića, a prskaće i travnjak oko spomenika Ćele-kula i dvorište Saborne crkve.

Ekipe će oba dana, dodaju, biti na terenu od 8 sati.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice preduzeće „SANIT M&M“ poziva građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava - ističu.

Ako vremenski uslovi tih dana ne pogoduju uništavanju ovih insekata, odložiće akciju za prvi naredni dan.

Građani koji imaju dodatna pitanja u vezi dezinsekcije, mogu da se obrate preduzeće na brojeve telefona: 018-258-019 i 018-243-876.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlanka

    23:03 // 3. 5. 2018.

    U donjovrezinskoj ulici ih ima mnogo a ima i dosta dece koji se igraju tu..

  • Durlan

    15:38 // 2. 5. 2018.

    A ovaj sa slike da isece nokte :)

  • Mara

    15:32 // 2. 5. 2018.

    Napokon

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: