Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:20, 4. 3. 2023.

| Servisne informacije

Pojačana kontrola sigurnosnih pojaseva i prevoženja dece u autu - tokom naredne nedelje

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
Saobraćajna policija, kontrola saobraćaja
Pojačana kontrola propisa koji se u Srbiji namanje primenjuje; foto: MUP

Da li su putnici na prednjem i zadnjem sedištu vezali sigurnosni pojas i da li na pravilan način prevoze decu u auto-sedištu - kontrolisaće saobraćajci tokom naredne nedelje, od 6. do 12. marta, u okviru akcije pojačane kontrole ovih propisa, koja se sprovodi širom Evrope.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su najavili pojačanu akciju poštovanja "sigurnosnih propisa" u vožnji naredne nedelje, a koju sprovodi 30 država članica organizacije ROADPOL, mreže saobraćajnih policija Evrope.

Napominju da je ova akcija posebno značajna, jer je trenutno jedan od najvećih problema u oblasti bezbednosti saobraćaja u Srbiji upravo nekorišćenje pojasa.

Saobraćajna policija dosledno će preuzimati mere prema svim licima koja za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristila sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema onima koji decu budu prevozili na nepropisan način - ističu u saopštenju.

Izneli su i podatak da je tokom prošle godine svega 48% poginulih vozača i 35% poginulih putnika koristilo sigurnosni pojas u trenutku saobraćajne nezgode, a da to znači da je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa u saobraćajnim nezgodama poginulo 97 vozača i 47 putnika u putničkim vozilima.

Kada je reč o kažnjavanju, kažu da su u toku 2022. godine, zbog nekorišćena sigurnosnog pojasa kaznili 195.226 učesnika u saobraćaju, a zbog nepropisnog prevoženja dece sankionisali 2.574 osobe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Petrović, dipl.penz.maš.

    19:49 // 5. 3. 2023.

    Vučićeva NAJSIGURNIJA PRIVREDNA GRANA su saobraćajne kazne i pedantno povećavanje ce ne benzina 3din/lit/ sedmično.
    Osiguranje vozila od 1. januara 2023 poskupelo za 15%.
    Zlatno doba vucicevo za BLESAV NAROD.

  • Bumbar

    14:43 // 5. 3. 2023.

    Stanje društva, pa i saobraćajne (ne)kulture, kod nas je katastrofalno. Pravosuđe je suspendovano i preuzeto od strane bahatih, nesposobnih, bezkrupuloznih...vlastodržaca (partijskog polusveta). Policija radi kampanjski i selektivno (kažnjava se samo 'boranija'). Dokle god je ovakvo stanje u društvu neće biti boljitka ni na kojem planu. Dok se mi, građani ne opasuljimo, progledamo...ohrabrimo...

  • Dragan

    19:33 // 4. 3. 2023.

    Ne mogu da verujem...ginu na pesackim prelazima,automobili se prevrcu na krov,oni kontrolisu pojaseve...okolo pijani,drogirani...da li se to neko podsmeva u saobracaju,ili ima nesto trulo u drzavi Srbistanu...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: