Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 4. 8. 2020.

| Servisne informacije

Pojeftinilo grejanje u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Toplana kapija
NIža cena varijabilnog dela zbog niže cene gasa; foto: JV

Još apriliski računi Nišlija koji se greju preko daljinskog sistema Gradske toplane bili su nešto niži, jer je varijabilni deo računa snižen za 50 para zbog promene cene energenata. Ovu odluku Nadzornog odbora Toplane zvanično je na jučerašnjoj sednici potvrdilo i Gradsko veće.

Umesto 6 dinara po kilovat-satu, kolika je cena varijabilnog dela bila do kraja marta, Nišlije sada plaćaju 5,54 dinara po kilovatu.

Pošto su se stekli uslovi da su energenti pojeftinili za više od 5% mi smo pristupili kalkulaciji. Faktički to je ista cena samo je usklađivanje iz meseca u mesec sa rastom i padom cene energenata. Mi smo tu cenu utvrdili, izglasao je Nadzorni odbor, prosledili smo odluku osnivaču i primenili je odmah - kaže direktor Toplane Predrag Milačić.

U obrazloženju koje je dostupno na sajtu Grada, niža cena je posledica pojeftinjejna gasa 8,96%, dok je mazut sa isporukom skuplji u odnosu na “nultu” cenu koja je usvojena za grejnu sezonu 2019/2020. i to za 5,16%.

Korišćena je prosečna cena mazuta sa prevozom za mart mesec, s obzirom na to da nije bilo nabavke mazuta u aprilu 2020. godine - piše u obrazloženju.

Ove promene već su se, kako kažu u Toplani, videle na aprilskim računima.

Građani jesu dobili aprilski račun sa nižom cenom i ta cena se i daje primenjuje. Tako će biti dok se ne utvrdi nova “nulta” cena za sledeću grejnu sezonu u septembru mesecu - kaže Milačić.

Trenutno, naravno, nema isporuke toplotne energije, osim kako kaže direktor, Sporstkom centru “Čair” koji je koristi za bazene.

Grejna sezona, kao i svake godine, počinje polovinom oktobra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:48 // 5. 8. 2020.

    @ Dzamutka u sve se razume :())(())))))))

  • Dipl.ecc

    00:16 // 5. 8. 2020.

    Nadam se da je kolega , diplomirani ekonomista Zoran Pavlovic , najbolji covek niskog sps-a i predsednik Nadzornog odbora Toplane, dao svoj nemerljiv doprinos u izradi kalkulacije !

  • branislav

    20:43 // 4. 8. 2020.

    U samoupravljanju je potrebno uzeti što više od gradjana i istovremeno kukati kako su energenti preskupi.Ali kao i kod svega drugog adresa je vlada koja mudro ćuti kad se poveća cena bilo čega..a pojeftinjenja su samo kozmetika za naivne...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: