Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 8. 5. 2023.

| Servisne informacije

Policajci od jutra do mraka u školama

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Drvorište gimnazija Svetozar Marković
Od danas obavezno prisustvo policije u osnovnim i srednjim školama u Srbiji; Foto: JV

Zbog bezbednosti učenika i zaposlenih u školama, kao i zbog očuvanja mira i sigurnosti svih građana, Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je odluku da od ponedeljka 8. maja u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji bude pojačano prisustvo policije tokom trajanja nastave.

Iz niške gimnazije “Svetozar Marković” potvrdili su da se od jutros dva policijska službenika nalaze u školi i da će tu biti do večernjih sati.

Predstavnici policije došli su jutros, predstavili se i naveli da su raspoređeni da budu kod nas. Ništa zvanično nama nije stiglo dokle će trajati, ali, evo od danas se sprovodi - rekli su iz niške gimnazije.

Major policije Danijela Ostojić rekla je da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u narednom periodu, intenzivirati preventivne aktivnosti, kao što su predavanja, projekti, tribine i interaktivne radionice, sa ciljem podizanja bezbednosne kulture i svesti dece i mladih, kao i zaštite od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od kuće do škole, kao i na društvenim mrežama.

Ministarstvo još jednom apeluje na sve građane da sačuvamo razumnost i stabilnost pogotovo kada su u pitanju naša deca koja informacije prate iz različitih izvora i medija. Neophodno je da njihovi profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom, ali je jednako važno da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dele neproverene i neprimerene sadržaje na društvenim mrežama - rekla je Ostojić.

Danijela Ostojić Major policije Danijela Ostojić; foto: MUP Republike Srbije Major policije Danijela Ostojić zaključila je da je nakon dva tragična događaja koja su pogodila Srbiju, prijavljeno više od 120 slučajeva pretnji učenika, kao i objavljivanja neprimerenih sadržaja na društvenim mrežama, koje prema njenim rečima, dodatno unose nemir i strah.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Auttrikter

    19:00 // 9. 5. 2023.

    Nije ovo " servisna informacija" ! Ovo je nemoc drzave da se obracuna sa velikim problemom u kojem se nalazi !

  • nisliski mohikanac

    17:01 // 8. 5. 2023.

    Kakav spin, sad ispade da su nam deca kriminalci, a pravi krimosi koji se fotkaju na mrezama njih niko ne dira.Svaki komandir zna ko je ko u opstini.

  • Pandurska drzava

    16:22 // 8. 5. 2023.

    U SFRJ je bilo oko 40000 milicionera na 20 miliona stanovnika. Danas samo policajaca u srbiji ima 45000. A gde je komunalna, zandarmerija i ostala...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: