Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 16. 10. 2018.

| Servisne informacije

Ponovo zaprašivanje protiv komaraca u niškim opštinama

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
Komarac-flickr
Osmi put se ove godine prska protiv komaraca; Foto: flickr.com/John Tann,CC

U niškoj Opštini Pantelej juče je počelo novo zaprašivanje protiv komaraca, koje će danas biti nastavljeno u opštinama Niška Banja i Medijana, a 17. i 18. oktobra prskaće protiv ovih insekata i u opštinama Crveni Krst i Palilula, najavljuju iz preduzeća Sanit M&M, pa upozoravaju građane da u to vreme ne borave uz reke i parkove, gde obično zaprašuju.

Ovo je dopunski tretman protiv larvi komaraca, kojih najčešće ima uz reke i tamo gde je bujnija vegetacija, a u preduzeću koje uništava ove insekte kažu da je u ovoj godini u toku osmo zaprašivanje.

Ekipe su na terenu od ranog jutra, kako kažu, a prskaju ekološkim preparatom "na bazi regulatora rasta" koji ne škodi drugim živim bićima, ali apeluju da građani sa ljubimcima ne borave tamo gde se zaprašuje.

U slučaju ekstremno nepovoljnih vremenskih prilika tretman se odlaže za prvi naredni dan kada vremenski uslovi pogoduju za izvođenje istog. Za sve dodatne informacije u vezi ovog tretmana građani mogu da se obrate Preduzeću „SANIT M&M“ na tel. 018-258-019 i 018-243-876 - dodaju u preduzeću.


Raspored tretmana po opštinama:

Utorak 16. oktobar

Niška Banja - Od 8 sati - Priobalja reka Ostrovačke, Kunovičke, Jelašničke, Kutinske, Nišave od vikend naselja Ostrovica do naselja Brzi Brod i mrtvaja kod Niške Banje.

Opština Medijana - Od 8 sati - Priobalja Gabrovačke reke i Suvodolskog potoka od pruge do ušća, priobalje Nišave od Brzog Broda do Železničkog mosta i bara kod Brzog Broda.

Sreda 17. oktobar

Opština Crveni Krst - Od 8 sati - Priobalja Toponičke i Rujničke reke, Humskog i Rujničkog potoka, priobalje Nišave od Železničkog mosta do uliva u Južnu Moravu i priobalje Južne Morave od ušća sa Nišavom do izlaska iz KO Donja Trnava.

Od 6 do 9 sati - Parkovi Tvrđava i ispred zgrade Univerziteta, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog mosta do mosta Mladosti i Bulevar Nikole Tesle, akademsko naselje Stevan Sinđelić i Sarajevska ulica.

Opština Palilula - Od 8 sati - Batušinačke bare, bare pored Nišave i staro korito kod Medoševca, Ciganski ključ i bare između sela Trupale i Popovac.

Opština Medijana - Od 6 do 9 sati - Parkovi Sveti Sava, Čair, na Trgu K. Aleksandra, u ulicama Nikole Pašića, Obilićev venac i Jovana Ristića, stari park pored Nišave, uređeni deo Keja Nišave od Kamenog do mosta Mladosti, delovi pored reke sa gustom vegetacijom, dvorišta Saborne crkve i crkve Sv. Tri Jerarha u Brzom Brodu i površine oko lokacije planirane za izgradnju hrama Sv. Vasilija Ostroškog.

Opština Pantelej - Od 16 do 19 sati - Izletišta kod pešačkog mosta u Brzom Brodu, kod Vrežinskog bazena, sprudište kod vodozahvata JKP Naissus, dvorište Crkve sv. Pantelejmona, dvorište Doma učenika u Ulici Kosovke devojke, uređeni deo Keja Nišave od mosta Mladosti do ušća Jelašničke reke i drvoredi u ulicama II Proleterske brigade, Knjaževačka, Pantelejska i Kosovke devojke.

Četvrtak 18. oktobar

Opština Medijana - Od 6 do 9 sati - Drvoredi u ulicama Bulevar Nemanjića, 7.juli, Bulevar dr Zorana Đinđića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa, Stevana Prvovenčanog, Ćirila i Metodija, Trg 14.oktobar, Trg Pavla Stojkovića, Prijezdina, Hajduk Veljkova, Ratka Vukičevića, Vizantijski Bulevar, Dragiše Cvetkovića, Sremska, Majakovskog, Nikole Pašića, Nade Tomić, Branka Krsmanovića, Pariske komune, Nikole Kopernika, Blagoja Parovića i Narodnih heroja.

Opština Niška Banja - Od 6 do 9 sati - Centralni park u Niškoj Banji i drvored na šetalištu, park ispred hotela Zelengora i dvorište hrama Sv. Vrača Kozme i Damjana u naselju Nikola Tesla.

Opština Palilula - Od 16 do 19 sati - Spomen-park Bubanj, park kod Železničke stanice, potez oko Starog groblja, dvorište Svetinikolske crkve, delovi sa gustom vegetacijom na gradskim grobljima i naselja Milka Protić, Delijski Vis i 9.maj i drvoredi u ulicama Stanoja Bunuševca, Ljubomira Nikolića, Bulevar Šabana Bajramovića, Gabrovačka reka, Gabrovački put, Marina Držića, Višegradska i Generala Šturma i deo grada na potezu između ulica Dimitrija Tucovića i Bubanjski heroji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    12:36 // 16. 10. 2018.

    Ne prskajte pored Toplane da im ne zapušite dimanjeke pa da nemamo grejanje. Toplana samo čeka da iznađe neki razlog za svoj nerad i nesposobnost kadrova u preduzeću.

  • Mara

    11:13 // 16. 10. 2018.

    Toliko zarađivanju i opet ništa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: