Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:30, 5. 4. 2023.

| Servisne informacije

Porast vodotokova Nišave i Toplice, niški štab spreman u slučaju mogućih poplava

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
nišava
Primećen porast, ali nema opasnosti od poplava; foto: JV/LJ. J.

Usled neočekivanih aprilskih snežnih padavina, prema infromacijama sa zvaničnog sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda, primetan je porast vodostaja više reka, među kojima su Nišava i Toplica. Gradski većnik zadužen za vanredne situacije Nenad Stanković kaže da i pored povećanja vodostaja za sada nema opasnosti od poplava, ali da su nadležni u pripravnosti ukoliko do toga dođe.

Među rekama na jugu zemlje kod kojih je primećen rast vodostaja su i Južna Morava, Jablanica i Veternica.

Većnik Stanković kaže da su dobili upozorenje kakvo je stanje vodotokova i reka prvog i drugog reda na teritoriji Nišavskog upravnog okruga, kao i da prate stanje.

Dobili smo informaciju da su vodostaji u porastu, ali su uglavnog ispod nivoa redovne odbrane od poplava, reka Toplica je prešla redovnu odbranu od poplava, ali JP Srbijavode nije za sada proglasilo odbranu od poplava, a na svim drugim rekama prvog i drugog reda na teritoriju Nišavskog upravnog odbora vodostaji jesu u porastu, ali ispod granice redovne odbrane - kaže Stanković.

Ističe da će u slučaju poplava reagovati prema planu, koji uključuje sektor za vanredne situacije, Vojsku Srbije, MUP, kao i ostale subjekte od javnog značaja za odbranu grada od poplava.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: