Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:07, 4. 1. 2019.

| Servisne informacije

Posečen stari drvored u Svetosavskoj ulici u centru Niša, do proleća sadnja novog

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
drvoredn
Svetosavska ostala bez starog drvoreda; printskrin: Facebook

Dok se stanovnici Svetosavske ulice u centru Niša, bune zbog toga što su radnici sektora Zelenila Mediane u njoj posekli višedecenijski drvored, u ovom javnom preduzeću navode da je drveće bilo dotrajalo i trulo. Dodaju i da bi do marta novi drvored trebalo da nikne u ovoj ušuškanoj ulici kraj nišavskog keja.

Žitelji ovog dela Niša revoltirani su odlukom da se drveće katalpe koje se više od 50 godina uzdizalo u Svetosavskoj poseče.

Ne mogu da verujem šta rade, isekli su predivan drvored u Svetosavskoj ulici u Nišu. To drveće je bilo jedinstveno, grane nisu bile sklone padu a ni sama stabla - navodi jedna Nišlijka.

trulo drveće Trulo drveće iz Svetosavske; foto: Slobodan Đorđević direktor ZelenilaMeđutim u Zelenilu imaju objašnjenje za ovakav postupak. Naime, kažu da je drveće bilo trulo, pa je zbog toga moralo da dočeka ovakvu sudbinu. Dodaju i da će umesto njega, biti posađen piramidalni grab.

Taj drvored je posečen zato što je dotrajao, zato što je truo i zato što ide zamena. To drveće imalo je velika oštećenja, imalo je rupe. Sada će se tu saditi piramidalni grab - navode u Zelenilu.

Dodaju i da je plan da se na isti način zameni i drveće u Vardarskoj ulici, sadnja novih drvoreda bi trebalo da bude završena do marta ove godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Срђан

    10:00 // 5. 1. 2019.

    Мора да те нове саднице производи неки другар, кум, побратим...

  • Bulevarac

    22:52 // 4. 1. 2019.

    U periodu 2013-2018 g., izza zgrade na Bul. Nemanjića br.40-42, posečeno je više od 10 stabala. do danas, nije zasadjeno ništa. kad će, šta čekaju?

  • Milentije

    22:12 // 4. 1. 2019.

    Treba sukcesiv,no zamenjivati staro i po gradjane opasno drvece mladim, jer nam je pobilo grdne ljude.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: