Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:54, 1. 8. 2016.

| Servisne informacije

Poskupljuje "uklanjanje" automobila

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Pauk
"Podizanje" skuplje za najmanje automobile; Foto: Arhiva, MM

Uprava Parking servisa predložila nove cene za takozvano "uklanjanje" automobila*, gde auto još nije odnet na depo, dok za "odvoženje" ostaju iste.

Razlika je, pojašnjavaju u gradskoj upravi, u tome što se "uklanjanje" naplaćuje kada službenici Parking servisa "otpočnu sa pripremama za odvoženje" nepropisno parkiranog automobila ali ga pauk još ne podigne, a "odvoženje" je ako pauk bar malo odvoji od zemlje ili ga i odveze na depo.

Do sada su se i uklanjanje i odvoženje naplaćivali u zavisnosti od težine automobila, pa su tako mali automobili, poput "fiće" i "juga" uklanjanje plaćali 2.000 dinara, dok su teški džipovi mogli da dođu i do 20.000.

Po novom pravilniku, ukinute su kategorije i ubuduće će svi plaćati isto - okruglo 4.000 dinara *.

* Nakon objavljivanja teksta je iz Parking servisa je stigla dopuna informacije, da je cena koja je saopštena na sednici Gradskog veća izražena bez PDV.

** zbog toga što su tokom sednice Gradskog veća, na kojoj su donete pomenute odluke, korišćeni različiti termini, kao što su "uklanjanje", "odvoženje" i "podizanje" vozila, u tekstu su prvobitno neki od njih pogrešno i upotrebljeni. Južne vesti se izvinjavaju zbog nepreciznosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zare

    11:59 // 3. 8. 2016.

    OK moze, nije problem... al ajmo transparentno, objavljivanje javno gde se i kako trosi sav taj novac, u sta se ulaze osim u privatne dzepove? gde su te podzemne i nadzemne garaze cuda i ludila?
    Mnogo se igrate ljudi, vesace vas narod vrlo brzo ce puci ovo...

  • ***

    12:14 // 2. 8. 2016.

    Podignite i ONE DZIPOVE sto se parkiraju na mesta za invalide kod Doma zdravlja,ONE IZ ONE POSLASTICARNICE.Sta je,zasticeni ko beli medvedi?Nemam nista protiv da mi auto digne pauk,ako je parkiran nepropisno,ali ne radite to selektivno,vec PO ZAKONU,NI PO BABU,NI PO STRICEVIMA.Dignite milicijski auto sa parkinga za invalide pred DIS-om,kad god odem tamo ima po jedan isparkiran.

    • shaft

      19:30 // 2. 8. 2016.

      Ma nisu oni zasticeni,nego ovi sto opsluzuju "pauka" ne smeju!Cim zastanu kod doma zdravlja,ovi se pridignu sa stolice,mrko ih pogledaju,a "paucari" dignu ruku i tutanj!Isto je i kod parka i to na 20 metra od semafora!

  • Svevladovic

    11:39 // 2. 8. 2016.

    Naplacuju podizanje bez podizanja automobila a odvozenje bez odvozenja?!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: