Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:19, 9. 7. 2017.

| Servisne informacije

Postavljanje mamaca za glodare sledeće nedelje u Nišu

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Pacov
Svako je odgovoran za sebe u slučaju trovanja; ilustracija: flickr/Daniel R. Blume

Kako je deratizacija proces koji se odvija u nekoliko faza, prvi deo, koji podrazumeva postavljanje zatrovanih mamaca, kako kažu u preduzeću koje obavlja ovaj posao u Nišu, obavljaće se sledeće nedelje. Od 10. do 15. jula ekipe će biti na terenu od 8 sati, a potrebno je sprečiti decu i ljubimce da dođu u kontakt sa mamcima.

Prvog dana će se deratizacija vršiti u “nehigijenskim” naseljima i priobaljima Nišave i Gabrovačke reke. U utorak će glodare uništavati na deponiji, u sredu u parkovima, četvrtak grobljima, dok su poslednja dva dana rezervisana za zgrade u opštini Medijana.

U firmi koja vrši deratizaciju dali su upustva građanima vezana za ovu akciju i naglasili da će u slučaju trovanja, ljudi sami odgovarati za sebe, kao i za svoju decu i životinje.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice, pozivamo građane da: omoguće operativcima pristup prostoru u kome se vrši postavljanje zatrovanih mamaca, ne diraju otrov, onemoguće deci i domaćim životinjama pristup izloženim mamcima. U slučaju neželjenog konzumiranja, protivotrov je vitamin K1 - kažu u preduzeću.

Organizatori najavljuju da će u slučaju “ekstremno nepovoljnog” vremena, akciju odložiti za prvi sledeći dan kada je to moguće.

Detaljan plan deratizacije:

10. 7. 2017.

Nehigijenska naselja: Crvena zvezda, Stočni trg, Šljaka

Priobalje reke Nišave: leva obala od Vrežinskog bazena do Medoševačkog mosta i desna obala od mosta u Proleterskoj ulici do železničkog mosta

Priobalje Gabrovačke reke: od mosta kod restorana "Bolji život" do ušća u Nišavu

11. 7. 2017.

Gradska deponija

12. 7. 2017.

Parkovske površine: kod železničke stanice, na Trgu kralja Aleksandra, Stari park kod Nišave, Čair, Tvrđava, park Sveti Sava, centralni park u Niškoj Banji, Ozredni, obodni deo parka Bubanj i zona parka Bubanj između ulica Trebinjske i Vojvode Putnika

13. 7. 2017.

Gradska groblja: Novo groblje, Staro groblje u Niškoj Banji, Novo groblje Gumna, Niška Banja, Staro groblje, Pantelejsko groblje, Jevrejsko groblje, Vojničko groblje

14. 7. 2017.

Stambeni objekti kolektivnog stanovanja u opštini Medijana

15. 7. 2017.

Stambeni objekti kolektivnog stanovanja u opštini Medijana

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: