Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 31. 12. 2017.

| Servisne informacije

Praznična dežurstva i besplatan parking u gradovima na jugu Srbije

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
490x370-dom-zdravlja
U većini gradova specijalističke medicinske službe neće raditi; foto: Vanja Keser

Uprkos izmenjenom radnom vremenu različitih medicinskih službi, Nišlije će na većinu usluga moći da računaju tokom praznika 1. 2. i 7. januara. Parking će biti besplatan, dok će autobusi 1. i 2. januara ići po nedeljnom redu vožnje.

Tokom praznika od 7 do 20 sati radiće: lekari opšte prakse i za decu i za odrasle u glavnom objektu niškog Dom zdravlja, Infuzioni punkt u Zdravstvenoj stanici “Čair”, sestre na terenu iz Službe kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja, te Telefonsko savetovalište patronažne službe.

Sa druge strane, od 7 do 14 sati biće otvorena laboratorija i sestre na terenu patronažne službe, dok će od 7:30 do 14:30 raditi Punkt u Rajićevoj ulici na poslovima kućnog lečenja, medicinske nege i palijativnog zbrinjavanja.

Što se tiče apoteka, 1. 2. i 7. januara bez prestanka će raditi Ćele kula, dok će Čegar biti otvoren od 8 do 15 sati. Isto radno vreme imaće i 2. januara apoteke Arnika u Aleksincu, Doljevac u Doljevcu i Dr Milenko Hadžić u Svrljigu, dok će Merošina u Merošini biti otvorena od 7 do 14 sati.

Parking će u celom gradu biti besplatan 1. i 2. januara, ali neće raditi ni Korisnički servis na adresi Orlovića Pavla 24. Sve će se vratiti u normalnu 3. januara.

Gradski autobusi će 3, 4, 5. i 8. januara saobraćati po letnjem redu vožnje, a 31. decembra uveče isključivaće se posle 20 sati, zavisno od linije.


Pedijatrija u Prokuplju otvorena sve vreme

Što se tiče dežurstva tokom novogodišnjih praznika, Dom zdravlja u Prokuplju će dežurati od 7 do 19 sati - u ponedeljak će dežurati Medicina rada, dok će u utorak raditi Opšta praksa.

Građanima kojima je neophodna lekarska pomoć van ovog vremena, moći će da je potraže u Hitnoj službi, koja dežura 24 časa.

Odeljenje pedijatrije će dežurati sve vreme, bez obzira na praznične dane.


U Leskovcu zatvorene pošte i ustanove kulture

U toku novogodišnjih praznika većina ustanova neće raditi 1. i 2. januara, a tu spadaju Pošta, Uslužni centar u Leskovcu, kao i Biblioteka i Leskovački kulturni centar. Prvi radni dan je 3. januar, a institucije neće raditi ni za Božić.

Parking se u prva dva dana nove godine, kao i na dan Božića, neće naplaćivati ni u Leskovcu.

Opšta bolnica radiće po ustaljenom režimu rada, osim specijalističkih službi koje se nalaze u prostorijama Doma zdravlja i koje neće raditi 1. i 2. januara.

Što se tiče Doma zdravlja u Leskovcu, služba Opšte medicine u zdravstvenoj ambulanti 4 u ulici Svetozara Markovića radiće u periodu od 7 do 20 sati, kada će pacijente primati i Dečiji dispanzer.

Hitna pomoć i stomatološko odeljenje dežuraće tokom celog dana, dok će zdravstvene stanice u Pečenjevcu, Brestovcu, Manojlovcu i Guberevcu raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Grdelici dežuraće non-stop u prostorijama hitne pomoći, dok će ambulanta u Velikoj Grabovnici raditi od 7 do 14 sati.

Ogranak Doma zdravlja u Vučju radiće od 7 od 14 sati, dok će odeljenje Hitne pomoći raditi stalno.


U Vranju po lekove od 7:30 do ponoći

Za vreme praznika 1. 2. i 7. januara, u Domu zdravlja radiće samo dežurne službe od 7 do 19 sati, jedino će stomatolozi raditi samo prepodne. Hitna pomoć će raditi 24 sata, dok će dežurna apoteka Zdravlje 1 u centru grada biti otvorena od 7:30 do ponoći.

Gradski i međugradski saobraćaj odvijaće se po prazničnom redu vožnje.

Elektrodistribucji se eventualne havarije mogu prijaviti na telefon 431-961, a po principu dežurstava radiće se i u gradskom Vodovodu. Iz Novog doma poručuju da će radijatori biti topli tokom praznika i da će grejanje biti produženo do 23 sata.

Što se parkiranja tiče, ono će biti besplatno za dane praznika, osim u garaži kod hotela Vranje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ljuba

    14:05 // 31. 12. 2017.

    besplatan parkin ako se ne posalje sms. ko se zezne posalje odma parking servis skida pare i salje poruku kupili ste parking mesto prvog radnog dana u 8.sati vam istice vreme. ovo je isto lopovluk parking servisa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: